Lekker uit!

Unieke locatietheatervoorstelling: Dreeduuster!

Geschreven door

Corine

Leestijd 4 minuten 1694 x bekeken

Op een prachtige locatie, midden in een bos, speelt van 12 tot en met 21 mei de locatietheatervoorstelling Dreeduuster. Vergeet Soldaat van Oranje, Tina Turner de musical in het Beatrix theater en kom naar ons mooie Vasse. Ontdek hier de magie van een échte openluchtvoorstelling!

Terwijl Stanly aan de andere kant de telefoon opneemt, hoor ik onwijs veel lawaai: 'Sorry, ik loop even weg! We zijn druk bezig met het podium!' vertelt hij. De voorbereidingen zijn dus al in volle gang op de Tutenberg! Nadat jubileum voorstelling Dreeduuster vorig jaar wegens verschillende redenen is uitgesteld, is het nu in mei 2022 eindelijk zover. Aanstaande vrijdag starten ze met het repeteren op locatie en op 12 mei spelen ze de try-out. Er zijn nog kaarten te koop!

Boven op de Tutenberg, op een prachtige plek in het bos, speelt zich straks een unieke openluchtvoorstelling af. Een beeldende voorstelling met verwijzingen naar Twentse sagen & mythen, boordevol creativiteit én Twentse humor en met prachtige muziek. Dit alles onder toezien van het 'Darde Oog'.

Kiek veul en luuster tussen licht schemer en duuster!

Druk in de voorbereiding
Druk in de voorbereiding

Een verhaal met een knipoog

De jubilerende theatergroep van Hydra Theater uit Oldenzaal is er helemaal klaar voor. Eerder speelden ze al grote locatietheatervoorstellingen zoals Weerum noar de Welle, Boris van Boord, God van Boorn, Komiezn en Elektriek. Nu is het tijd voor de zesde grote locatietheater-voorstelling: Dreeduuster!

Dreeduuster is het moment tussen in- en uitademen. Dat wordt na licht, schemer en duuster langzaam helder door onverwachte wendingen, verrassende kwinkslagen en intrigerende personages. De hoofdpersoon is IE. Een miez’n oertukker die leert te leven in Twente, de taal ontdekt en het volk probeert te begrijpen. Zie hoe het geweten van IE van links naar rechts wordt geslingerd en wat wieze wiev’n voor IE in petto hebben? Wie schenkt er in deze dreeduustere droom geluk? En wat is dan het offer?

In 2021 25-jarig jubileum!
In 2021 25-jarig jubileum!

Muziek en teksten van André Manuel

De bekende Diepenheimer André Manuel schreef voor alle locatievoorstellingen van Hydra de muziek en muziekteksten. Nu heeft hij ook voor Dreeduuster weer op zijn nuchtere en treffende wijze prachtige nummers geschreven. De creatieve wisselwerking tussen André Manuel en Nick Slot (artistiek leider Hydra) is al meer dan 20 jaar buitengewoon succesvol. Kiek, veul en luuster tussen licht, schemer en duuster naar hoe die chemie opnieuw samenkomt in deze avondvullende voorstelling.

Dreeduuster bier

Eigen bier
Eigen bier

Hydra Theater bestaat 25 jaar. Daarom is Dreeduuster de eerste van drie jubileumvoorstellingen en heeft Hydra speciaal hiervoor een jubileumbier laten brouwen in Stadsbrouwerij De Bombazijn Oldenzaal. Dit speciale bier heeft de naam Dreeduuster gekregen. Hoe toepasselijk. Op alle voorstellingsavonden kan het publiek genieten van dit verrassend smaakvol biertje. Tut!

Kaarten

Er zijn online nog kaarten verkrijgbaar via de website van Stadstheater de Bond. De kosten zijn €17,50 per kaart en de voorstelling zal 8 keer worden gespeeld. Kaarten kopen >

Hydratheater

Hydratheater, straat- en locatietheater bestaat sinds 1996. Deze kleurrijke theatergroep staat bekend om in kracht in beelden theater, interactie met publiek, humor, improvisatie, theater op maat en maskerspel. Naast grote locatietheatervoorstellingen, staan ze met hun theatergroep ook op De Zwarte Cross en Mañana Mañana. Met gloednieuwe voorstellingen weten ze daar massa's mensen te vermaken. Nick Slot, Erwin Pross en Aljan ten Broeke werken met amateurs- en profspelers en staan voor kwaliteit. Workshops, trainingen en maatprojecten voor scholen en instellingen maken de mogelijkheden compleet. Meer weten over Hydra Theater? Bekijk dan hun website >

Magisch, dat wordt het. Kom het ervaren in Vasse!

Hydra op de Zwarte Cross!
Hydra op de Zwarte Cross!

Goed om te weten

 • Camping De Tutenberg. Tutenbergweg 6 – Vasse
 • Inloop vanaf 20.00 uur
 • Aanvang 20.45 uur
 • Goed bereikbaar, ook geschikt voor rolstoelen en rollators
 • Ondergrond is veelal kort gras
 • Niet geschikt voor hele jonge kinderen
 • Kies kleding die past bij het actuele weer. Draag goede schoenen.
 • Er is horeca en toiletgelegenheid aanwezig.
 • Er is voldoende parkeergelegenheid

Bekijk dit evenement op onze agenda en bestel kaarten!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter