Lekker uit!

Tip: bezoek het Vliegerfeest Twente!

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 1549 x bekeken

Leuke tip: Zie ze vliegen! Op 2 & 3 juli geniet je weer van het Vliegerfeest Twente op het terrein van Zalencentrum Spalink te Geesteren.

Vele vliegeraars bereiden zich voor op de 10e editie Vliegerfeest Twente De Twentse VliegerVrienden organiseert namens Stichting Vliegerfeest Twente(rand) op 2 en 3 juli haar 10e internationale Vliegerfeest Twente op het terrein van Zalencentrum Spalink te Geesteren.

Afgelopen jaren weten vliegeraars uit verschillende landen Vliegerfeest Twente te vinden.Vliegeraars uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Amerika, Canada en Nederland hebben al deelgenomen aan dit gratis toegankelijk kleurrijk evenement.

Hier komt dit jaar een land bij Pakistan!

Iqbal Husain uit Pakistan is de hele wereld al rond geweest met zijn bijzondere vliegers en komt nu naar Twente. Hij maakt treinvliegers van bamboe en papier met verschillende thema’s, onder andere de Rattenvanger van Hamelen en De Pizzabakker.

Naast de vele vliegers die te zien zijn in de lucht maar ook op de grond kan men deelnemen aan een speurtocht. Tien vragen en de antwoorden zijn te vinden op het terrein en natuurlijk zijn er prijsjes te winnen. Naast alle andere activiteiten zal er ook weer een expositie worden gehouden.

Kijk je ogen uit!
Kijk je ogen uit!

Muziek is voor veel mensen belangrijk en zo ook voor vliegeraars. Veel vliegeraars gebruiken dit thema om op hun vliegers te tonen en meestal staan de vliegers hoog in de lucht en zijn de details van de applicaties op de vliegers bijna niet te zien. Daarom heeft de organisatie besloten om dit jaar tijdens het vliegerfeest een expositie met het thema “muzikale vliegers” te organiseren. De bezoekers hebben nu de mogelijk om de vliegers(kunstwerken) van dichtbij te bekijken en extra te genieten van wat de muziek teweeg brengt bij de vliegeraars.

Zaterdag is er een speciaal avondprogramma

Tegen de schemer zullen er weer verlichte vliegers in de lucht staan. Daarna is er de nieuwe “lichtroute”: Vliegeraars zijn gevraagd om hun vliegers tentoon te stellen langs het veld en te verlichten. Op deze manier kunt u nog meer verschillende vliegers van dichtbij bekijken.

Kortom, er is op zaterdag en zondag veel te beleven bij Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg 10 te Geesteren. Tussentijds kan je op het terras van Spalink genieten van een drankje en natuurlijk kan je blijven eten.

Meer informatie van dit vliegerfeest is te vinden op www.vliegerfeesttwente.nl

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter