Kids

Kinderschatkaart Noordoost Twente 2.0 weer binnen!

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 985 x bekeken

In Noordoost Twente, daar beleef je wat! Ga jij samen met Salamander Sammy op pad? De kinderschatkaart Noordoost Twente is weer helemaal bijgewerkt en brengt je deze zomer op de leukste plekken!

Kinderschatkaart Speeltuin Tubbergen Kinderen

Al heel wat jaren speelt Salamander Sammy de hoofdrol in vele kinderactiviteiten. Noordoost Twente heeft namelijk heel wat te doen voor ouders met (kleine) kinderen. En om je enigszins op weg te helpen hebben de gezamenlijke VVV’s & Tourist Info’s een Kinderschatkaart geüpdatet en opnieuw uitgebracht. Ga je mee op ontdekkingstocht?

Tourist info De Lutte-Losser, VVV Tourist info Denekamp, VVV Tourist info Ootmarsum, Toeristisch Glinsterend Tubbergen en Tourist info Oldenzaal zijn de vijf locaties die de handen ineen hebben geslagen en ervoor gezorgd hebben dat de Kinderschatkaart opnieuw is uitgebracht. Met deze schatkaart kunnen de kinderen (samen met ouders) op avontuur gaan. Lekker kanovaren of zwemmen met mooi weer. Van alles leren over de geschiedenis en nog veel meer!

De kaart goed bekijken
De kaart goed bekijken

Tips in Noordoost Twente

Salamander Sammy neemt de kinderen mee op ontdekkingstocht. Zo kun je in Losser ‘Speuren naar Sporen’ met een GPS. Kinderen (vanaf 8 jaar) zijn 1,5 uur lang zoet met de zoektocht naar monumentale gebouwen. Op het Hulsbeek in Oldenzaal zijn meer dan twintig speeltoestellen waar je ieder kind blij mee maakt. Het parcours bestaat uit allerlei spannende klimtoestellen, een veertig meter lange kabelbaan en slingertouwen. Klimmen en klauteren dus!

Van al dat schat zoeken krijg je honger en dorst. IJssalons en diverse restaurants met heel veel kinderspecialiteiten hebben een prominente plek gekregen op de kaart. Ga op onderzoek uit in Museum Natura Docet in Denekamp en word dappere detective of pientere professor. In Twente zijn we gek op koeien. Heb jij al eens een koe geknuffeld? Dit kan in Geesteren. Of ga met een audiotour door het Openlucht Ootmarsum waarin boeiende verhalen verteld worden over het vroegere boerenleven.

Op pad met Sammy
Op pad met Sammy

En natuurlijk houdt het bij de grens niet op! Want een bezoekje aan Bad Bentheim is een must voor iedereen! Beklim de trappen van de muur van het kasteel en je voelt je echt de ridder of jonkvrouw.

Er staan meer dan 90 locaties op onze kinderschatkaart! Hoeveel ga jij er dit jaar bezoeken?

Tips in Tubbergen

In gemeente Tubbergen is er voor kinderen altijd wel wat te doen! Stap in een kano bij Fraans Marie of probeer te ontsnappen uit een escaperoom. Speel urenlang buiten in speeltuien zoals bij de Morskieft of bij Kaps! Meer zin om te zwemmen? Neem dan een duik in Zwembad de Vlaskoel. We hebben alle locaties met kinderactiviteiten voor je verzameld! Deze vind je hier.

Salamander Sammy
Salamander Sammy

Wil je nog meer tips? Loop snel bij een van de vijf genoemde locaties binnen en laat je verrassen door de schat aan informatie en leuke ideeën die op de kinderschatkaart te vinden zijn. Je kan de digitale kaart hier downloaden!

Tot Sammy!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter