Lekker uit!

De Bourgondische Wandeling een feest voor al uw zintuigen!

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 943 x bekeken

Er is een hele mooie route uitgezet en ondertussen kan je lekker eten. Geniet van de mooie omgeving van Vasse en de boeren buitenlucht maakt hongerig! Gelukkig staan er bourgondische verrassingen onderweg. Nom nom nom!

De Bourgondische Wandeling, een feest voor al uw zintuigen! Wandelen en recreëren in de natuur is “hot”. Wandelen was in “corona-tijd” de meest beoefende sport van Nederland. Deze ontwikkeling zet zich nog steeds voort. Wandelen is mateloos populair. Op alle dagen van de week zie je mensen alleen, met z’n tweeën of in groepjes eropuit trekken voor een heerlijke wandeling.

Hoe leuk is het dan om een leuke, unieke wandeling te combineren met lekker eten!? 8 a 10 kilometer wandelen met onderweg een 3-gangen diner op Boergondische wijze geserveerd. Na het succes van ons eerste Blokje om in Vasse in 2021, zijn we daarom verheugd dit jaar terug te zijn in de Parel van Twente!

We hebben een fantastische route uitgezet vanaf camping Dal van de Mosbeek. Via het gelijknamige, bijzondere natuurgebied, met haar prachtige bronnen en beken steken we grens over richting de zandafgravingen van Getelo. De natuur zal prachtig in bloei staan. Hoe bijzonder is het dan om midden in deze natuur, bourgondisch verrast te worden met heerlijke gerechten. We lopen via de Galgenberg, langs de uitlopers van natuurgebied Springendal, terug naar camping Dal van de Mosbeek. Onze koks hebben weer leuke gerechten samengesteld. Misschien ga je het zelf nog beleven om in de boeren buitenlucht de laatste hand te leggen aan een gerechtje. De Bourgondische verrassingen presenteren wij telkens op een andere unieke locatie in de (boeren) buitenlucht. Het Bourgondische Blokje om Vasse is een ware belevenis voor alle zintuigen. En ook de kleintjes zullen zich hier zeker vermaken!

Flyer
Flyer

Prijzen

 • Volwassenen; € 24,50
 • Kinderen t/m 12 jaar € 12,50
 • Parkeren; GRATIS

Om u optimaal te laten genieten van de natuur en de gerechten, hanteren wij starttijden met een maximale capaciteit per blok. Bij opgave dient u een starttijd te kiezen tussen 10.30 en 13.30 uur. Hierdoor kunt u tevens de wandeling in uw eigen tempo beleven.

De wandeling

Alle Bourgondische Blokjes om zijn tussen de 8 en 10 kilometer. De drie stops onderweg maakt het mogelijk dat onze wandelingen ook zeer goed te beleven zijn voor de niet wandelaars en kinderen. De omgeving Vasse - Mander staat bekend om haar prachtige natuur met oneindig veel wandel- en fietspaden. We hebben dit jaar voor een iets onbekender wandelgebied gekozen. Namelijk een groot deel net over de grens rondom de zandafgravingen.

Informatie

De start van de wandeling is vanaf camping Dal van de Mosbeek, Uelserweg 153, 7663 TD Mander. Hier kunt u gratis parkeren.

3-Gangendiner midden in de natuur

Het unieke aan ons concept is dat wij geen gebruik maken van bestaande horeca. Niet omdat wij dat niet willen, maar omdat wij u optimaal willen laten genieten van de natuur en het Twentse /Sallandse landschap. Onze Bourgondische stops plannen wij bij de boer op het erf, onder de kapberg, hooischuur, loopstal of gewoon ergens midden in een weiland/natuur. De gerechten zijn op elkaar afgestemd en bestaat uit een voorgerecht, soep, vis of vlees hoofdgerecht (er zijn vegetarische alternatieven) en een dessert. Bij sommige wandelingen laten we u zelf beleven hoe het is om een kok in de natuur te zijn!

Voor de hele familie

Het Bourgondisch Blokje om is het lekkerste uitje voor de hele familie. Voor de kinderen t/m 12 jaar hebben we een speciale prijs. Door de drie Bourgondische stops zal ook de afstand voor hun kortere beentjes goed te doen zijn. Bij sommige wandelingen zijn er zelfs speelgelegenheden onderweg. Bourgondisch Blokje om, het lekkerste uitje voor de hele familie. Geniet het hele jaar door van onze wandelingen!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter