Lekker uit!

Beleef de historische motorrace Tubbergen op 2e Pinksterdag!

Leestijd 2 minuten 1043 x bekeken

De oude tijden herleven op de Tweede Pinksterdag, tijdens de historische motorrace in Tubbergen. Pinksteren staat helemaal in het teken van ronkende motoren en spectaculaire machines! In Tubbergen werden tot enkele decennia geleden internationale motorraces gehouden. Niet alleen een begrip in Nederland, maar ook ver over de landsgrens. Steevast kwamen op de 2e Pinksterdag vele internationale coureurs en duizenden toeschouwers naar Tubbergen.

Sinds 2003 worden in Tubbergen weer motorraces georganiseerd. Het gaat hierbij om een demonstratie met historische racemotoren. Een leuk uitje voor jong en oud.

Het verhaal van Circuit Tubbergen

Daarvoor gaan we terug naar het jaar 1939. Jaap de Wit ontdekte het circuit in 1939, zijn plan moest echter vanwege de Duitse bezetting voorlopig in de ijskast. De gedrevenheid van de Wit was zo groot, dat hij in 1946 enkele motorfietsen opsnorde en met enkele vrienden voor het eerst, de later ver over de grenzen bekende route, reed. Daarmee werd de basis gelegd voor de races in Tubbergen.

Het 9230 meter lange parcours in de driehoek met start/finish Albergen, Tubbergen, Fleringen, Albergen voldeed aan de eisen. De eerste “Grote Prijs van Twenthe” werd ondanks de vele lekkende machines een groot succes. In 1984 werd er voor het laatst gereden in Tubbergen, eenmalig op een parcours van 3780 meter, tussen Geesteren en Tubbergen. Door ontevredenheid van de coureurs, omtrent de veiligheid, waren dit de laatste races.

Oude tijden herleven!
Oude tijden herleven!

2e Pinksterdag; leuk voor jong en oud!

Sinds 2003 komen o.a. de coureurs uit de jaren 70/80 elk jaar op tweede pinksterdag, weer terug naar Tubbergen. De race vindt zo dicht mogelijk plaats bij het originele circuit, alleen vinden de races nu plaats op het Tubbergse industrieterrein. Het traject heeft een lengte van ongeveer 1400 meter en bevat in totaal 8 bochten. Tijdens het evenement gaat het er niet om wie de snelste tijd neerzet, maar het meest constant rijdt in twee verschillende manches in alle categorieën.

Het programma

 • 09.00 uur: Aanvang training motordemo Tubbergen
 • 12.00 uur: Aanvang motordemo Tubbergen
 • 17.00 uur: Prijsuitreiking bij Jos Engbers Motoren

Ronkende motoren aan de start
Ronkende motoren aan de start

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter