Glansrijke verteller

Ontdek het verhaal achter kaas- en zuivelboerderij 't Hoepel

Geschreven door

Marleen

Leestijd 3 minuten 1960 x bekeken

De gemeente Tubbergen is rijk aan verhalen. Sommige diep geworteld in tradities, andere verwijzend naar de geschiedenis en weer andere die het verhaal vertellen achter een onderneming. Met de campagne ‘Glansrijke Vertellers’ willen we je meenemen in deze mooie verhalen! Deze keer het verhaal van Gerrit en Wilma Kempers van kaas- en zuivelboerderij ’t Hoepel in Mander.

Het ontstaan

Zo’n 18 jaar geleden zijn we begonnen met een kaas- en zuivelboerderij. Waar we voorheen een gemengd bedrijf hadden met koeien en varkens besloten we – na het invoeren van de nieuwe welzijnswet voor varkens ingesteld door de Nederlandse overheid – om de varkenstak te beëindigen. De 50 melkkoeien waren voor ons toch de hoofdtak waar we mee verder wilden, aldus Gerrit en Wilma Kempers. Doordat hierdoor een stukje inkomen weg viel moesten ze op zoek naar een nieuwe invulling, waar al snel de keuze werd gemaakt voor een nevenactiviteit op de boerderij. Wilma was al vaak bezig aan het keukenaanrecht om van melk diverse producten te maken zoals yoghurt en melk. Zo ontstond het idee om van deze hobby werk te maken.

Grazende koeien in het weiland van de familie Kempers
Grazende koeien in het weiland van de familie Kempers

Na het volgen van diverse cursussen zijn we in 2001 gestart met onze kaas- en zuivelboerderij. In 2000-2001 hebben we de bijna 100-jarige oude boerderij van de binnenkant verbouwd tot een bedrijf met een zuivelbereidingsruimte, een spoelruimte, een kaasbereidingsruimte, een kaasopslag, een excursieruimte en een nostalgische boerderijwinkel. Uit melk van eigen koeien bereiden wij ambachtelijke producten met een heerlijke volle smaak zoals boerenyoghurt, boerenkwark, boerenroomboter en boerenkarnemelk en diverse soorten boerenkaas. Als variant produceren wij tevens boerenvruchtenyoghurt en boerenvruchtenkwark, alsmede vanillevla. Alle producten worden hygiënisch bereid en zonder toevoeging van kunstmatige kleurstoffen, en wij gebruiken geen verdikkingsmiddelen, geen kleurstoffen en geen conserveringsmiddelen. Onze producten worden met de grootste zorg en nauwkeurigheid verpakt.

Zo kan de consument bij ons een puur natuurlijk product kopen direct van de boer. En dat proef je ook, verrassend lekker en ook nog eens heel gezond, ook voor mensen met allergieën!

Kijkje achter de schermen
Kijkje achter de schermen

De boerenkaas wordt door ons op de boerderij bereid uit verse volle melk direct van de koe. Mede door de voortdurende zorg tijdens de bereiding en de natuurlijke rijping ontstaat er een krachtige smaakvolle romige boerenkaas met een heel speciaal karakter. ’n Kaas met een verhaal. Maar ook maken we vele andere soorten kaas met kruiden zoals komijn, mosterd, Italiaanse kruiden etc. En niet te vergeten onze klein Hoepel-baby-kaasjes, die ook erg leuk zijn om als presentje te geven.

Onze eigen winkel

Al deze speciale producten bieden wij aan in onze gezellige winkel, die gevestigd is in onze boerderij. Ook vind je hier diverse streekproducten en originele cadeauartikelen, waarin diverse streekproducten verwerkt kunnen worden.

We stellen graag originele zuivel-cadeau-manden samen naar eigen wens. Niet alleen met onze eigen producten maar ook met andere streekproducten uit Tubbergen.

Loop vrijblijvend binnen, al is het alleen maar even om via glas een blik te werpen op de kazen die liggen te rijpen in de kaasopslag, vanuit de winkel te zien.

De lekkerste hoepel kaasjes
De lekkerste hoepel kaasjes

Nieuwsgierig geworden?

De openingstijden van de winkel zijn als volgt: maandag 9.00 tot 18.00 uur, dinsdag gesloten, woensdag t/m zaterdag 9.00 tot 18.00 uur, zondag gesloten. In de zomer verzorgen wij, op afspraak, ook leuke excursies in onze kaasboerderij.

Bezoek hier de website van Het Hoepel

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter