Wandelen, fietsen en meer!

Wanneer u heerlijk tot rust wilt komen in een prachtige omgeving zit u in Tubbergen dus wel goed. Maar ook wanneer u zich wat meer “in het zweet wilt werken”, wordt u op uw sportieve wenken bediend. Voor de wandelaars onder ons is er elk voorjaar de fameuze Tukkerstocht in Albergen. Stapt u liever op de fiets? Vergeet dan deze zomer vooral niet de Tubbergse fietsvakantieweek. Beide sportieve evenementen trekken elk jaar vele deelnemers uit het hele land. Twee jaar geleden is er ook een route uitgezet voor het steeds populairdere Nordic Walking.

Wandelgemeente

Bent u fervent wandel- en natuurliefhebber? Maak dan eens kennis met de unieke, veelzijdige gemeente Tubbergen. In het voorjaar van 2011 zijn we door ‘Te Voet’, de wandelkrant van Nederland, zelfs uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar. De omgeving biedt de wandelaar een groot aantal wandelroutes door de prachtige omgeving. Tubbergen scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Ontdekkingsreis

Wandelen of fietsen in Noordoost-Twente is een ontdekkingsreis en wordt steeds mooier. Vanuit onder andere Tubbergen wordt u meegevoerd langs beekjes, kwelvijvers, heuvels, heide en boerderijen. Wie goed kijkt, ziet eikenbos, jeneverbesstruiken, akkerviltkruid en ogentroost. Buiten ontdekt u een gevarieerd landschap met zeldzame planten en verschillende soorten vogels en zoogdieren. Binnen kunt u op verschillende plaatsen het culturele erfgoed van het landschap bezichtigen. Natuur en bezienswaardigheden worden steeds sterker met elkaar verbonden. Mooie paden worden aangelegd, nieuwe natuurgebieden vrijgemaakt en ingericht. Bronnen en beken worden hersteld en toegankelijk gemaakt.

Op stap met de routeapp

Landschap Overijssel heeft twee gratis routeapps met daarin de mooiste routes door natuur en landschap. De wandelapp heet ‘wandelen in Overijssel’ en voor fietsers is er ‘fietsen in Overijssel’. Hierin zijn ook een aantal routes uit Tubbergen opgenomen.

Akkoord

Deze website maakt gebruik van Cookies om jouw bezoek aan onze website nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer