Ontdek de leukste routes in Tubbergen

De gemeente Tubbergen kent diverse prachtige natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Met onze vele wandelroutes leer je de mooiste plekjes kennen en ontdek je het echte Tubbergen. In het menu rechts vind je een aantal wandelroutes door de gemeente. Ontdek de oude molens, de verschillende dorpjes, de eeuwenoude kerken of het dal van de Mosbeek of Springendal. Welke route je ook kiest, elke wandelroute kent genoeg horecagelegenheden waar je kan genieten van de Twentse gastvrijheid!

Wandelgemeente

In het voorjaar van 2011 is de gemeente Tubbergen door ‘Te Voet’, de wandelkrant van Nederland, zelfs uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar.

De gemeente biedt de wandelaar een groot aantal wandelroutes door de prachtige omgeving. Gemeente Tubbergen scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Landschap Overijssel

De stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen werkt nauw samen met Landschap Overijssel om de mooiste wandelroutes te kunnen aanbieden. Via de website of de mobiele app WANDELEN IN OVERIJSSEL kan je gratis routes downloaden door de prachtige natuurgebieden in Tubbergen maar ook kortere dorpsommetjes.

Bron foto: Andre Wolff...

  1. Dorpsommetjes

    Wat dacht je van een wandeling door de straatjes van de verschillende dorpen? Of geniet van de mooie natuur tijdens de wandelingen. Kom en ontdek onze mooie dorpen!

  2. Grensoverschrijdende wandelroutes

    Duitsland ligt letterlijk op steenworp afstand van de gemeente Tubbergen. Wandelen in Euregio kent geen grenzen, dus kies voor een wandeling waar u door twee landen komt!

  3. Natuurwandelingen

    Genieten van alles wat de natuur te bieden heeft? Dan zit je in Tubbergen goed! Ontdek de vele natuurgebieden tijdens een van deze wandelingen.

Akkoord

Deze website maakt gebruik van Cookies om jouw bezoek aan onze website nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer