In de omgeving Tubbergen vind je vele diverse fiets- en wandelroutes dwars door de mooie natuur. Van dorpsommetje tot aan lange afstandsroutes die de moeite waard zijn om te ontdekken. Of ga back to basic en rij in een unieke Oldtimer langs prachtige Twentse landschappen.

Kom op adem op een van de mooie terrasjes , gezelligste hotels, beste restaurants en vele andere bijzondere locaties die Tubbergen rijk is. Hier kun je onder het genot van een hapje en drankje genieten van de omgeving. Of bezoek een van onze gezellige dorpen, bezoek de leukste speeltuinen of ontspan in een wellness. Ook voor culturele activiteiten ben je in Tubbergen op de juiste plek. Bezoek bijvoorbeeld eens een van de vele ateliers in de omgeving, eeuwenoude erven, een van onze 7 wind- en watermolens of de Kroezeboom.

De kinderschatkaart noordoost-Twente

Kindje

Op avontuur met Sammy de salamander!

Er is altijd wat te beleven in Noordoost-Twente. De pientere salamander Sammy wil graag samen met jou op ontdekkingstocht. Hou jij van avontuur? Ga dan eens met kanovaren of klimmen.

Of ben je vooral gek op geschiedenis? Bezoek dan één van de musea, met speciale activiteiten voor kinderen. Gek op zwemmen? Neem dan een duik in één van de zwemwateren of zwembaden van Noordoost-Twente.

Dat er genoeg te doen is, dat is zeker! De Tourist Info’s in Noordoost-Twente hebben een gezamenlijke kinderschatkaart uitgegeven. Dat is een overzichtelijke plattegrond van Noordoost-Twente met daarop de musea en kinderactiviteiten duidelijk getekend en een overzicht van kinder-doe-locaties per categorie. Zoals bijvoorbeeld: midgetgolf, kinderboerderijen en speeltuinen.

Super leuk natuurlijk! Ga jij op ontdekkingstocht met Sammy? In Tubbergen kun je de kaart halen bij onze folder informatiepunten!