Eropuit met kinderen

We hebben volop tips voor een dagje uit met de kinderen in alle leeftijdscategorieën. Hou je van avontuur? Ga dan eens kanovaren of vissen vangen. Gek op zwemmen? Neem dan een duik in het zwemwater of zwembad. Liever buiten spelen? Bezoek dan een van onze speeltuinen of ga eropuit in onze mooie natuurgebieden. Onze pientere salamander Sammy neemt je graag mee op ontdekkingstocht. Dat er genoeg te doen is, dat is zeker!

Eropuit met kinderen in Tubbergen

Ontdek het Avontuur in Tubbergen en Twente met je Kleintjes!

Aan alle kinderen, hier volgt een stappenplan! Stap 1: leg de Ipads & mobiele telefoons weg. Stap 2: trek de sportschoenen of laarzen aan. Stap 3: stap naar buiten en ga op avontuur! Cross met je fiets over de heuvels in het coulisselandschap, stamp met je laarzen in de plassen en speel verstoppertje in het bos met je vader, moeder of vriendjes & vriendinnetjes. Het is tijd om lekker actief buiten in de natuur te zijn! Hier in de omgeving van Tubbergen, in Twente, zijn er onwijs veel leuke buitenactiviteiten.

Buitenlucht maakt trouwens wel hongerig! En als je honger hebt, schuif je natuurlijk gewoon aan bij één van onze kindvriendelijke restaurants. Het meest kindvriendelijke restaurant van Twente bevindt zich trouwens in Tubbergen. Een bezoek aan Familierestaurant Troubadour mag dus echt niet ontbreken! Er is een grote speeltuin buiten, maar ook een indoor speeltuin waar de kinderen zich urenlang kunnen vermaken terwijl jij geniet van een borreltje of een goed diner. Dit geldt trouwens ook voor het restaurant bij de Morskieft. Terwijl je kinderen 100 keer van de glijbaan glijden, minutenlang schommelen en heen en weer rennen van speeltoestel naar speeltoestel, schuif jij gewoon aan op het terras voor een koffie met een lekkere lunch.

Avontuurlijke Natuurwandelingen

Trek je wandelschoenen aan, ga samen op pad en ontdek de verborgen schatten van Twente. Het Springendal, het enige natuurreservaat in Twente, is een waar paradijs voor de kleine ontdekkingsreizigers! En het leuke is: er zijn ook allemaal korte en dus kindvriendelijke routes hier uitgestippeld. De Bronnenroute is bijna 5 kilometer , maar als dat te ver is kan je kiezen voor de Sprengenroute (4,1 kilometer) of Heideroute (3,2 kilometer). En geloof ons: je waant je in het buitenland. De natuur wisselt zich heel erg snel af. Beekjes, bossen, heides, jij én je kinderen kijken je ogen uit. Neem ook zeker met z'n allen een diepe teug frisse Twentse lucht!

Ook leuk trouwens: laat je kleintjes kennismaken met het boerenleven op één van de vele boerderijen in de omgeving. Ga knuffelen met koeien, stap op een pony of tap verse melk! Lekker, leuk én leerzaam. Hebben jullie trouwens wel eens de magie van het vissen ontdekt? Of zou je het graag eens willen leren? Dat kan! Er zijn diverse grote visvijvers in onze gemeente. Breng eens een bezoekje aan WILD waar ook kinderen (wel onder begeleiding) kunnen leren vissen. Als je trouwens gek bent op water, is het ook altijd een goed idee om een kanotochtje te boeken bij Fraans Marie in Albergen. Je beleeft vanaf het water de natuur toch weer op een hele andere manier!

Kinderschatkaart Noordoost Twente
Kinderschatkaart Noordoost Twente

Je Hoeft Je Niet Te Vervelen

Durf jij de uitdaging aan te gaan om opgesloten te zitten met de familie? Boek dan een escaperoom en probeer te ontsnappen binnen een uur! Eventueel leuk om te combineren met een blacklight mini-golf. Ben je nieuwsgierig naar alle andere activiteiten voor kinderen in de omgeving van Tubbergen en Noordoost-Twente? Zorg dan dat je de kinderschatkaart van Sammy de Salamander in de handen krijgt! Daarop staan tal van leuke uitjes om te doen hier in Twente. Veel plezier!