Watermolen Frans

De watermolen Frans is een bovenslag watermolen en ligt in het dal van de Mosbeek aan de Oosteriksweg 26. Momenteel is de molen de hele week onbemand geopend.

Watermolen Frans ligt in Mander (gemeente Tubbergen). Deze bovenslagmolen op de Mosbeek is begin 1700 gebouwd als papiermolen. Toenmalige eigenaar was de papierfabrikant Willem Cramer uit Ootmarsum. In 1870 verkocht de familie Cramer de molen aan Bernard Frans, die hem verbouwde tot korenmolen en een molenkolk aanlegde. Sinds 1963 is de molen eigendom van de Stichting Landschap Overijssel. Deze stichting heeft Watermolen Frans laten restaureren en er een permanente tentoonstelling in ondergebracht over de ontstaansgeschiedenis van de molen als papiermolen en graanmolen. De Watermolen is onderdeel van het bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek.

Kom langs bij Watermolen Frans

In Watermolen Frans zijn elke zondag vrijwilligers aanwezig om je welkom te heten en je de molen te laten zien. Ze organisatie hier ook regelmatig leuke activiteiten voor kinderen & volwassen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan hun oogstdag of kom met de kinderen uilenballen uitpluizen.

Watermolen Frans ligt aan de Oosteriksweg 26 in Mander en is iedere zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend (maart - november 12.00 tot 16.00 uur). De molen is het hele jaar op doordeweekse dagen onbemand geopend bij redelijk weer.

November t/m februari

Zondag 12:00 - 16:00. De molenaar maalt elke 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.00 - 16.00 uur, behalve in januari en februari.

Maart t/m oktober

Zondag 12:00 - 17:00. De molenaar maalt elke 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.00 - 16.00 uur.

Entree is gratis, maar ze stellen een gift op prijs. Parkeren kan bij Infocentrum IJs en Es, Bergweg 8 Mander, via het molenpaadje bij de Molen van Bels loop je naar Frans. Kijk voor alle actuele informatie over Watermolen Frans op de website van Landschap Overijsel!

Of bekijk de website landschapoverijssel.nl/eropuit/twente/molen-frans

Openingstijden

1 apr - 31 okt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag 13:00 - 16:00

1 nov - 31 mrt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag 12:00 - 17:00

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter