Food

Proef de Twentse smaak! Rechtstreeks van het land.

Geschreven door

Marleen

Leestijd 3 minuten 1336 x bekeken

Goed eten, daar houden we allemaal van. Twente kent prachtige Ambachten en Streekproducten. We geven je graag tips voor de mooiste en lekkerste plekken, die je wel bezocht moet hebben tijdens je bezoek aan Tubbergen.

Aspergeboerderij Natuurlijk mander!

Natuurlijk Mander! is de verzamelnaam voor de activiteiten op de boerderij van de familie Oude Luttikhuis. Van april tot en met juni kun je weer volop genieten van 'het witte goud', want dan is het aspergeseizoen weer in volle gang. Wist je dat asperges niet zomaar op elke grondsoort groeien? Ze groeien het best op zandgronden. Streekgebonden dus! Een leuke activiteit voor een dagje uit of weekendje weg is een aspergeteler bezoeken. In de aspergeperiode is de landwinkel van Natuurlijk Mander! 7 dagen per week geopend van 09.00 tot 18.00 uur voor de verkoop van asperges en aanvullende artikelen, zoals speciale beenham, eieren, saus/soep en aspergewijnen.

De Manderveense Aardbei

In het prachtige buitengebied van Manderveen vind je dit boerenbedrijf waar je zelf heerlijke aardbeien, frambozen, rode bessen & bramen kunt plukken. Vanaf 1 mei tot en met september kun je hier terecht voor de lekkerste aardbeien. Dit aanbod is afhankelijk van het weer en het aantal gasten, dus kijk voor bezoek even op de facebookpagina. Ook beschikt de Manderveense Aardbei over een leuk warm ingericht 'aardbeien'schuurtje, een prachtig terras en overdekt terras waar je terecht kunt voor een kop koffie en een beschuit of sneeuwwafel met verse aardbeien en slagroom!

Daarnaast kun je lekker rondneuzen in de aardbeienwinkel waar o.a. verse aardbeien, zelfgemaakte jams, sauzen en leuke cadeauartikelen verkocht worden. De Manderveense Aardbei is van mei t/m september alle dagen geopend, dus ook in het weekend, van 10.00 tot 18.00 uur.

Melktapperij Hoogboer

Verscholen in het prachtige natuurgebied het Springendal, vind je bij fietsknooppunt 88 Melktapperij Hoogboer. Hier kun je van een versgetapt glaasje romige melk rechtstreeks van de Hezingse Koe genieten. Want wie weet eigenlijk nog hoe verse melk - zo van de koe - smaakt? In het houten huisje (dat ze met eigen handen gebouwd hebben) naast de melkveehouderij van Kruiper kan je zelf verse melk tappen in flessen van 250ml, 1 liter en 2 liter. Een uniek concept! Tevens verkopen ze diverse andere producten die je kunt nuttigen tijdens een bezoekje. De melktap is 7 dagen in de week geopend van 08.00 tot 20.00 uur. Een kijkje nemen bij de koeien? Dat kan bij de open zijde van de stal!

Tap je eigen verse melk
Tap je eigen verse melk

Huttenkloas Brouwerij

Vanuit de brouwerij in Albergen brouwt Huttenkloas de lekkerste speciaalbieren. Geïnspireerd door Klaas Annink, de meest beruchte struikrover uit Twente. Met tien varianten is er voor ieder moment een misdadig lekkere Huttenkloas. Ervaren, zien en ruiken hoe de bieren worden gemaakt? Boek dan een rondleiding door de brouwerij en ontdek de magie achter het brouwen van bier. Huttenkloas beschikt ook over een proeflokaal, waarbij je biertjes kunt proeven. Langskomen kan op woensdag en zaterdag en in de schoolvakanties ook op donderdag tussen 14.00 en 17.00 uur. De rondleidingen starten om 14.30 uur.

Zuivelboerderij 't Hoepel

In de bijna 100 jaar oude boerderij, die gelegen is in de mooie natuur van Mander, wordt op ambachtelijke wijze boerenkaas bereid van verse melk, direct van de koe. Bezoek het winkeltje van Zuivelboerderij 't Hoepel en ontdek de eigengemaakte producten zoals roomboter, karnemelk, kwark, yoghurt, boerenijs en natuurlijk boerenkaas. Daarnaast vind je in dit gezellige winkeltje tal aan andere diverse streekproducten.

Breng een bezoekje aan het knusse winkeltje
Breng een bezoekje aan het knusse winkeltje

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter