Midwinterhoornwandeling Tubbergen

Tijd om volop te genieten van het Twentse winterlandschap. En wat is er nou leuker dan om dat te doen tijdens een Midwinterhoornwandeling? Twentser gaat het niet worden!

De Stichting "Sportief Bewegen Natuurlijk" uit Tubbergen organiseert op woensdag 28 december 2022 een prachtige Midwinterhoornwandeling vanuit Reutum (Nabij Ootmarsum). De Start en Finish zullen plaatsvinden bij Café-Restaurant "De Molenberg" te Reutum.

Al wandelend geniet men van het schitterende glooiende essenlandschap van Reutum en Vasserheide. Een mooie gelegenheid om even lekker uit te waaien en te genieten van deze prachtige omgeving en het traditionele en aloude gebruik van de midwinterhoorns! Kies voor verschillende afstanden: 6, 10 of 15 kilometer! Bij start en finish geniet je van de melancholische klanken van de Midwinterhoorns, welke in de adventstijd de geboorte van Christus en de zonnewende aankondigen.

Ook onderweg hoort je op gezette tijden het geluid van de Midwinterhoorn, een uit hout gesneden hoorn die een typisch klagelijke klank voortbrengt. Deze klank wordt in Twente "n oaldn roop" (de oude roep) genoemd.

Kosten

Volwassenen: € 4,00 Leden van de KWBN: € 3,00 Kinderen van de basisschool (onder begeleiding): € 1,50

Start

Starten kan tussen 10:30 uur en 14:00 uur bij Café Restaurant "De Molenberg" Ootmarsumseweg 375, 7667 PB Reutum.

Stamppotbuffet

Na afloop is er de mogelijkheid om tegen betaling deel te nemen aan een "stamppotbuffet" bij Café-Restaurant "De Molenberg" te Reutum. Graag vooraf reserveren! Wil je hiervan gebruik maken, moet he voor 26 december 2022 contact opnemen met Café-Restaurant "De Molenberg". Telefoonnummer: 0541-670209.

Foto: Ebo Fraterman

Of bekijk de website www.sbn-tubbergen.nl/midwinterhoornwandeling.html

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 4,00 Deelnameprijs

Leden van de KWBN: € 3,00. Kinderen van de basisschool (onder begeleiding): € 1,50

Locatie

Café-Restaurant De Molenberg

Adres
Ootmarsumseweg 375, 7667 PB Reutum
Telefoon
0541-670209
E-mail
Website
cafedemolenberg.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter