De mooiste routes: in ieder seizoen uniek!

Routes in de Gemeente Tubbergen

Als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. Gelukkig hebben we heel wat kilometers aan unieke routes voor je klaar liggen. Of je nou een korte route pakt, of een meerdaagse, je wordt steeds weer gegrepen door het mooie landschap. Kies een bestaande tocht, of plan je eigen route via de routeplanner. Wandel, fiets, mountainbike of rijd dwars door het coulisselandschap en de prachtige natuur. Op onze website vind je een groot aanbod aan fietsroutes, wandelroutes, mountainbikeroutes en ruiter- en menroutes. Kom je met de auto? Dan raden we je de Sagenland route aan.

❤ voor routes

Schoenen

Het mooie aan de routes in de gemeente Tubbergen is de enorme diversiteit. Struinend door de bossen, langs heidevelden, stuwvallen en beekjes ontdek je het prachtige coulisselandschap. Tubbergen is in 2011 niet voor niets uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar door de wandelkrant 'Te Voet'.

Of je nu heerlijk wilt genieten van een ontspannende wandeling door de bossen, een fietstocht wilt maken over de heide of juist lekker actief wilt inspannen op de mountainbike, de gemeente Tubbergen biedt tal van mogelijkheden.

Onze themaroutes leid je langs de mooiste plekken. Ontdek onderweg natuurgebieden, cultureel erfgoed, eeuwenoude boerderijen en spot verschillende zeldzame vogels en planten.

Inspiratie