De gemeente Tubbergen is rijk aan verhalen

Sommige diep geworteld in tradities, andere wijzend naar de geschiedenis en weer andere die spraakmakend zijn vanwege haar mysterie. Sommige avonturen zijn inmiddels een eigen leven gaan leiden als legende. Van Erve Heineman en Doctor Schaepman en de ruilverkaveling tot de boerenopstand. Deze verzameling bonte verhalen is wat heel Tubbergen met elkaar verbindt en waar wij bezoekers graag in mee willen nemen.

Kom. Luister. Glinster.

Dus ga er maar eens goed voor zitten. Op een weidse heide, in een gezellige kroeg of in het stille buitengebied. Want bij ons schuilt in alles een boeiend verhaal. Maar.. kom vooral ook in de benen. Ga op stap, ontdek de avonturen en legendes die ons bijzondere stukje Twente kenmerken. Ze komen tot leven dankzij onze glansrijke vertellers: van erfgenamen, inwoners en uitbaters tot aan de Kroezeboom in Fleringen zelf. Allemaal delen ze op eigen wijze hun verhaal. Elke verteller glinstert op z'n eigen manier. Dus kom. Volg je nieuwsgierigheid. En met wat er op je pad komt ontstaat weer een fonkelnieuw avontuur voor jezelf.

Tubbergen, de Glinstering van Twente!

IJsvogel

Tubbergen verwondert met alles wat ‘glinstert’. Ga er op uit in ons coulisselandschap en beleef tal van wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Ontdek onze gastvrije en kwalitatieve bedrijven met oog voor detail. Of droom weg bij ons glas dat glinstert in al haar glorie. Of ontdek het donkerste plekje van Nederland in het Springendal. Laat je verwonderen door alles wat Tubbergen te bieden heeft.