Tubbergen is de geboortegrond van politicus en predikant Schaepman. Hij werd in 1844 geboren op havezate De Eeshof aan de rand van het dorp en is nooit helemaal weggegaan; op de Tubbergeres wandel je langs zijn levensgrote standbeeld. In de omgeving van Tubbergen gebruiken boeren de glooiende essen en de drassige 'maten' rond de beken al eeuwenlang. Struin door landgoed Schultenwolde, bekijk glaskunst of bezoek het gezellige centrum met haar vele winkeltjes en gezellige terrasjes!

Populair in Tubbergen

 1. Recreatiepark `n Kaps

  Recreatiepark 'n Kaps is hét vertrekpunt om natuurlijk Twente te ontdekken. Het gemoedelijke …

 2. Zwembad De Vlaskoel

  Zwembad De Vlaskoel is een overdekt recreatiebad met een 25-meter bad, een extra verwarmd …

 3. `t Oale Roadhoes

  Het voormalige gemeentehuis van Tubbergen biedt voor veel verschillende gelegenheden de juiste …

 4. Camping de Kraai

  Familie Kraaijvanger, in de omgeving beter bekend als familie 'De Kraai', hebben in 2021 hun …

Meisjes-op-een-bankje

Winkelen

Van authentieke winkels met de lekkerste streekproducten, prachtige moderne winkels en de mooiste ateliers. Tubbergen heeft het allemaal! Struin door de winkelstraten en sluit je dag af bij een van de gezellige restaurants of café.

Glaskunst

Tubbergen staat ook bekend om iets totaal anders: glaskunst. Er is een glascentrum in de Eeshof, elk eerste weekend van oktober wordt het evenement Glasrijk gehouden en de St. Pancratius basiliek van Tubbergen heeft 35 bijzondere gebrandschilderde glas-in-loodramen. Meer glaskunst ontdekken? Stap op de fiets en volg de glaskunstroute door Tubbergen en omgeving.

Landgoed Baasdam

Het 60 hectare grote landgoed kenmerkt zich door loof- en naaldbossen, een es omgeven door houtwallen en knoteiken, weilanden en landbouwgronden. Rond 1940 is in het bos een park met een grote vijver aangelegd door tuin- en landschapsarchitect Pieter Wattez. Het landgoed is opengesteld zodat je er kunt wandelen door de bossen en langs de weilanden en houtwallen. Langs een van de landwegen door het bos staan granieten kunstwerken van de Duitse beeldhouwer Ulrich Rückriem. De landweg is een historische verbindingsroute tussen de landgoederen Baasdam en Herinckhave, waar het idee en de contacten met Rückriem geboren zijn.

Jaarlijkse evenementen

Tubbergen staat ook bekend om haar vele jaarlijks terugkerende evenementen. Bezoek onder andere het Volks- en Schuttersfeest in september, het internationale concours Jumping Schröder in mei of ontdek de unieke Twentse Verlichte Optocht welke elk jaar door de straten van Tubbergen trekt en waar duizenden bezoekers op af komen.

verhalen & tips over Tubbergen

 1. Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse

 2. Cultuur in Tubbig

  Cultuur in Tubbig: Miranda Berning-Snijders

  geschreven door VerhalenVerteller
 3. Kunst & cultuur

  Noaberfest 2021

  geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Elephant Parade Shops

  geschreven door Liane
 5. Doe-tips

  Een kleurrijk geheel in Twente tijdens de Elephant Parade

 6. Glansrijke verteller

  Café-Bierlokaal Morshuis en Pakhuis Twente mag je beslist niet missen!

  geschreven door News-Outside
 7. Routetip

  Wandelen met Truus!

  geschreven door Corine
 8. Kunst & cultuur

  Glasrijk, de jubileum editie die je echt niet mag missen!

  geschreven door Corine

Evenementen in Tubbergen

Mooie routetips!