In de zomerperiode organiseren wij als toeristische stichting iedere donderdag een zomerse fietstocht. Stap op de fiets, ontdek de mooiste plekjes in onze regio en geniet van vertier onderweg!

We hebben vier thema's bedacht, welke allen twee keer langs komen. In samenwerking met SBN-Tubbergen hebben we een viertal prachtige routes uitgestippeld. Variërend tussen de 40 en 60 km. Ieder thema kent een eigen route.

Meedoen aan de Glansrijke Vertellers zomerfietstocht is gezelligheid, beleving en de mooiste plekjes in de regio zien. Dit allemaal binnen de huidige richtlijnen van het RIVM. Fietsen in en rondom de fantastische gemeente Tubbergen is een welkome vitamine-impuls voor je zomervakantie. Bij diverse tussenstops kun je bijvoorbeeld iets proeven of genieten van live muziek. Ook openen sommige ondernemers graag haar deuren voor een kijkje achter de schermen en bieden speciale acties. Zomaar een aantal leuke belevingen die je kunt verwachten tijdens een van deze fietstochten. Vertier tussen 12.00 - 17.00 uur. Deelname is gratis!

Maak de mooiste foto's tijdens het fietsen in en om Tubbergen

Op 6 en 20 augustus 2020 kun je tijdens de fietstocht foto's maken met je mobiele telefoon. Deze worden met een app doorgezonden naar één van de rustpunten onderweg waar je je eigen foto's, maar ook die van anderen kunt zien. Je maakt foto's van de omgeving, maar nog leuker is het om selfies te maken en anderen te laten zien hoe je deze dag beleefd en wat je onderweg allemaal tegenkomt.

Meer informatie en app downloaden

Routes afhalen?

Iedere week zullen de routes op donderdag gratis af te halen zijn bij de volgende ondernemers:
- Tourist Info de Beurs; Grotestraat 62 te Tubbergen
- Recreatiepark 'n Kaps; Tibsweg 2 te Tubbergen
- Tante Sien; Denekamperweg 210 te Vasse
- Camping Dal van de Mosbeek (Erve Nejhoes); Uelserweg 153 te Mander
- Camping de Molenhof; Kleijsenweg 7 te Reutum
- Landhotel 't Elshuys; Gravendijk 6 te Albergen
- Café Restaurant Waaijer; Hardenbergerweg 275 te Langeveen
- Bistro Kampkuiper; Almeloseweg 113 te Harbrinkhoek
- PLUS Wallerbosch Geesteren; De Veldstegge 5 te Geesteren

Of download hieronder gratis de routebeschrijving.

Fiets gezellig mee
Fiets gezellig mee

Ontdek de glansrijke thema's

6 augustus: Ambachten & Goad ett'n

Tijdens deze route staan onze streekproducenten centraal. De gemeente Tubbergen kent erg veel streekeigen-producten. Van bier tot aardbeien, en van verse kaas tot bosbessen, voor ieder wat wils. Kom het allemaal beleven tijdens deze fietstocht en neem een kijkje in de keuken bij een enkeling van deze streekproducenten.

Met optredens bij: - 'n Kaps in Tubbergen
- 't Elshuys in Albergen
- Kampkuiper in Habrinkhoek
- Tante Sien in Vasse

Download hier de route

13 augustus: Flantuut'n & Kunst'n

Tubbergen onderscheidt zich door haar rijkheid aan natuur, recreatie en (glas)kunst. Daarom leidt deze route je langs een aantal mooie ateliers waar de kunstenaars van Kunst Kijken Tubbergen je maar al te graag hun kunstwerken tonen. Deze locaties worden aangegeven met de paarse Kunst Kijken vlag. Pauzeer tussendoor bij een van onze horeca gelegenheden, geniet van een drankje of hapje en diverse optredens!

Kunst Kijken bij de volgende locaties:
- Ellen Kleine Schaars
- Rusttheater; Truus Oude Hengel
- Glasatelier Perles Art
- 't Alding
- Jenita Keramiek
- Atelier Zoccolo aan de Velinksweg 13 in Reutum

Download hier de route

20 augustus: Leedkes & Fratsen

In Twente houden we van fietsen en van muziek. Het thema van deze route zal je dus zeker aanspreken want deze fietsroutes zit muziek in. Op diverse afstapmomenten onderweg kun je genieten van muziek of een vorm van theater. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en kunnen ook allemaal bezocht worden. Tezamen met de gezellige koffiestops die we hebben toegevoegd een echte belevenis.

Download hier de route

27 augustus: Koffie bie de noabers

Fietsen in Twente is leuk en verrassend! Zeker in Tubbergen. Stap op je fiets en geniet van de mooie fietsroute door een prachtig, historisch landschap. Als fietsliefhebber ben je in Tubber­gen aan het goede adres. Fietsen in Tubbergen draait echt om de beleving van het verrassende landschap. Onderweg kom je gezellige koffiestops tegen, strijk neer op een terras en las een smaakvolle pauze in!

Tevens kom je langs Melktap Erve Scholten, waar je een lekker glaasje verse melk kunt tappen..rechtstreeks van de boerderij. De koeien van Erve Scholten hebben alle ruimte om lekker rond te grazen. Juist dat maakt de melk zo lekker. Proef zelf maar! Onbewerkt, vol van smaak én boordevol gezonde voedingsstoffen. En vergeet niet om een flesje (of meer) mee te nemen naar huis!

Neem een kijkje achter de schermen bij Huttenkloas Brouwerij in Albergen. Het is toch eigenlijk niets minder dan magie: neem een beetje graan, wat hop, een snufje gist en water en – poef – je hebt een overheerlijk biertje voor je neus. Huttenkloas laat je deze dag graag een klein kijkje achter de schermen beleven om 13.00 - 14.00 & 16.00 uur.

Bij Recreatiepark 'n Kaps kun je deze middag kennis maken met shortgolf. Shortgolf is, zoals de naam al een beetje verklapt, ‘korter’ golfen. Wat er dan ‘korter’ is? De afstanden tussen de holes. De baan is compacter en de kortere afstanden zorgen ervoor dat er meer tijd besteed wordt aan golfen en minder aan lopen.

Ook is Watermolen de Mast in Vasse deze dag geopend voor een bezoekje. De molenkolk bij de Watermolen "De Mast" ligt aan de andere kant van de weg Vasse-Ootmarsum, zodat het water onder de weg doorstroomt. Deze is vrij te bezichtigen.

Download hier de route

Starten

De route kun je op elk punt starten. Zoek op de beschrijving het gewenste startpunt op en volg vanaf daar de route.

Tip je vrienden

facebook twitter