Melktap Erve Scholten

Onze koeien hebben hier alle ruimte om lekker rond te grazen. Juist dat maakt de melk zo lekker. Proef zelf maar! Met onze melktap tap je verse melk… rechtstreeks van de boerderij.

Onbewerkt, vol van smaak én boordevol gezonde voedingsstoffen. Lekker om te drinken, maar ook goed te gebruiken in de keuken. Wat dacht je van boerenpannenkoeken, warme pudding of een mok cappuccino?

Dus ga er maar eens goed voor zitten. Niets is zo lekker als een beker verse melk na een stevige wandeling of fanatieke fietstocht. Geniet ervan. En vergeet niet om een flesje (of meer) mee te nemen naar huis!

Tap verse melk rechtstreeks van de koe!

De melk kost €1,- per liter. Je kunt zelf een kan of fles meenemen, maar wij hebben ook flessen (1 liter) te koop voor €1,- per stuk. Deze flessen kunnen opnieuw gebruikt worden, ze kunnen in de vaatwasser of zelf schoongemaakt worden. Je kunt ook een beker melk tappen voor €0,20 om direct te kunnen genieten van de (h)eerlijke smaak van verse melk.

Hoe werkt het?

Allereerst werp je het geld (muntgeld) in de automaat. Je zet de kan, fles of beker onder de tap. Na een druk op de startknop komt automatisch de melk uit de tap. Let op: de tap geeft geen wisselgeld.

Geniet van de zelf getapte verse melk! Heerlijk romig en vol van smaak.

Rauwe melk
De verse melk is niet langer dan drie dagen in de koelkast te bewaren. De verse melk moet voor gebruik even geroerd of geschud worden (de room uit de melk komt bovenop te liggen).

Verse ‘rauwe’ melk komt zo van de koe en heeft – behalve dat het gefilterd en gekoeld is- geen verdere bewerking ondergaan (zoals: koken of pasteuriseren). De Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) raadt aan de melk voor consumptie gedurende een minuut tot tenminste 72°C te verwarmen.

Het is aan jou zelf of je dat doet of niet. Veel mensen vinden de smaak van verse ‘rauwe’ melk lekkerder. Melk is een natuurlijke bron van voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B2 en B12, mineralen (fosfor, kalium, magnesium en zink), vetten en melksuiker. Deze voedingsstoffen zijn van belang voor de energievoorziening, groei, ontwikkeling, bescherming en onderhoud van het menselijk lichaam. Twee á drie zuivelconsumpties per dag worden dan ook aanbevolen!

Of bekijk de website ervescholten.nl/melktap/

Openingstijden

maandag 08:00 - 22:00
dinsdag 08:00 - 22:00
woensdag 08:00 - 22:00
donderdag 08:00 - 22:00
vrijdag 08:00 - 22:00
zaterdag 08:00 - 22:00
zondag 08:00 - 22:00

contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Natuur
Ligging
  • Bij het bos
  • Landelijk gelegen

Tip je vrienden

facebook twitter