Beleef het mooie Twente

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  39,3 km
 • Duur

  2:37
 • Knooppunten

  18
 • Locaties

  5

Omgeven door de weilanden en bossen van Twente, aan de rand van het kunstenaarsstadje Ootmarsum ligt het 4-sterren superior Relais & Châteaux "Parkhotel de Wiemsel".


Startpunt

U verlaat de parkeerplaats van het hotel en gaat vervolgens linksaf. Na ongeveer 100m rechtdoor een zandpad infietsen. Aan het eind van het zandpad links en op de volgende kruising rechts. U volgt nu de Dusinkweg totdat u knooppunt 43 hebt bereikt. Tijdens de route geniet u van het fraaie Twentse coulisselandschap. Een prachtig afwisselend landschap, van rustieke houtwallen tot klaterende beekjes en van uitgestrekte bossen tot vruchtbare akkers.

 1. Spa & Wellness de Wiemsel

  Spa & Wellness de Wiemsel

  Spa & Wellness de Wiemsel

  "Spa & Wellness de Wiemsel" is een wereld op zich, waar wellness op holistische wijze wordt benaderd. Of het nu gaat om ontspannende aroma-olie-massages, verzorgende gezichtsbehandelingen of een nieuwe hairstyling: we willen, dat u zich bij ons goed voelt, ontspant en nieuwe energie opdoet.

 2. Ootmarsum

  Ootmarsum

  Centrum Ootmarsum

  Historisch centrum met prachtige oude gebouwen, sfeervolle straten en pleinen. In de Kunststad van het Oosten vindt u o.a. veel galerieën met zeer uiteenlopende vormen van kunst.

 3. Koppelsluis

  Koppelsluis

  Koppelsluis

  Deze koppelsluis (ook wel dubbele sluis genoemd) uit 1885 heeft als doel om grote hoogte te overbruggen. Het Twentse landschap vervalt hier met maar liefst 6 meter.

 4. Het Stift

  Het Stift

  Het Stift

  Het Stift in Weerselo is een eeuwenoud beschermd dorpsgezicht. Een voormalig Benedictijnenklooster uit de 12e eeuw en vanaf de 14e eeuw een Stift, waar ongehuwde dames van adel woonden.

 5. Landgoed Singraven

  Landgoed Singraven

  Landgoed Singraven

  Vanaf knp 14 richting 15 - 17 ziet u tussen 15 en 17 Huis Singraven en de Watermolens van Singraven. Het huis, zoals het er nu staat, is gebouwd in de 17e eeuw. In 1915 werd de familie Laan eigenaar van het Huis. In het Huis is een prachtige verzameling te zien van meubels uit de 17e en 18e eeuw.

Tip je vrienden

facebook twitter