Oranjefietsroute Diepenheim - Markelo

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  19,1 km
 • Duur

  1:16
 • Knooppunten

  9
 • Locaties

  5

Deze etappe gaat over het Twentekanaal naar Markelo. Naast Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor en Hengevelde, maakt Markelo deel uit van Hof van Twente: het is een van de oudste dorpen van Twente. Markelo en de Oranjes hebben al jaren innige banden met elkaar.


Startpunt

Startpunt: TOP Diepenheim, Raadhuisstraat 22, Diepenheim

Toegankelijkheid

De route maakt gebruik van het fietsknooppuntensysteem, en kan in twee richtingen worden afgelegd.

 1. De Heerlijckheid Diepenheim

  De Heerlijckheid Diepenheim

  De Heerlijckheid Diepenheim

  Diepenheim is een culturele thuishaven, broedplaats en attractie. In Diepenheim komen traditie en experiment samen en het vormt zo een Stedeke voor Kunst, Cultuur en Natuur met (inter)nationale faam.

 2. Kasteel Diepenheim

  Kasteel Diepenheim

  Kasteel Huis te Diepenheim

  Kasteel Huis te Diepenheim is het oudste Kasteel van Diepenheim. Het huis werd in 1648 gebouwd door Berent Bentinck. Sinds 1925 is het huis eigendom van Baron de Vos van Steenwijk en zijn familie. De tuinen van het landgoed hebben een oppervlakte van 180 ha en zijn vrij toegankelijk voor wandelaars.

 3. Landgoed Warmelo

  Landgoed Warmelo

  Kasteel Warmelo

  Middeleeuws Kasteel in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, hier gewoond.

 4. Huis Westerflier

  Huis Westerflier

  Huis Westerflier

  Huis Westerflier maakt deel uit van het Landgoed Nijenhuis en ligt ten westen van Diepenheim. Het is ca. 300 hectare. De buitenplaats Westerflier is een rechthoekig landhuis uit 1729 zonder torens, slechts één bouwhuis en een simpel landschapspark. Het is particulier bezit en niet te bezichtigen.

 5. Molen van Buursink

  Molen van Buursink

  Molen van Buursink

  Uit 1836 stammende achtkantige stellingmolen Molen de Hoop of de Mölle van Buursink. Een rijksmonument die in 1991 volledig is gerestaureerd. De rieten kap is geheel vernieuwd en de molen kreeg weer wieken.

Tip je vrienden

facebook twitter