Altijd wat te beleven in Tubbergen

De lokale bevolking zet zich vaak vrijwillig in om de leukste evenementen en activiteiten te organiseren. Neem als toerist gerust deel aan o.a. onze lokale volksfeesten, sfeermarkten en andere culturele en bijzondere evenementen. Iedereen is van harte welkom. Houdt onze evenementagenda goed in de gaten voor de leukste activiteiten.

Tip: het eerste weekend van oktober vind jaarlijks het evenement Glasrijk plaats in het hart van Tubbergen. Het culturele glas-DNA van Tubbergen wordt tijdens dit evenement in alle geuren en kleuren tentoongesteld.

Tubbergen bruist!

Gemeente Tubbergen staat bekend om z’n vele grote evenementen! (Inter)nationale trekkers zoals Glasrijk, CSI Twente en de Verlichte Carnavalsoptocht brengen jaarlijks duizenden mensen op de been richting onze gemeente. We zijn bekend om onze glaskunst, maar ook fans van de paardensport weten ons te vinden!

Wat dacht je bijvoorbeeld van Schröder Masterclass waarbij nationaal bekende ruiters een springconcours afleggen midden in het centrum van Tubbergen, pal voor de Pancratiusbasiliek? Of drink een biertje tijdens een van de vele volksfeesten die we rijk zijn. Met 9 dorpskernen is er namelijk altijd wel ergens een feest! Ben je meer van cultuur? Dan kijk je je ogen bijvoorbeeld uit tijdens internationaal meerdaags glaskunstevenement Glasrijk, de Tubbergse Fietsmolendag of Noaberfest: het leukste culturele festival tussen stad en ommeland!