Food

Proef de smaak van Twente bij de Manderveense Aardbei

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 1917 x bekeken

Zeg je in Twente aardbeien, zeg je familie Hindriksen. Hardrik & Claudia Hindriksen zijn namelijk de trotse eigenaren van de Manderveense Aardbei. Bij de Manderveense Aardbei is het één groot aardbeien paradijs en inmiddels zijn ze in heel Nederland wel bekend! Meer dan 20.000 volgers zien elke week belangrijk nieuws van het aardbeienfront voorbijkomen. Foto’s van aardbeien, wafels met de lekkerste vruchten, pluk-updates, drive-in files: er gebeurt veel op dit vruchtbare stukje grond in Manderveen.

Het koffieschuurtje, waar de familie gasten ontvangt, is voorzien van aardbeien-gordijntjes. Onder de parasols op het terras tref je zitjes met vrolijke aardbeienkussentjes aan en op de koffiebekers staan.. jawel: aardbeien! Bij aankomst is het meteen duidelijk: hier moet je zijn voor aardbeien. Maar ook voor verse rode bessen, bramen en frambozen trouwens. Plof neer op het terras voor een kopje koffie of thee, uiteraard met een wafel met aardbeien en slagroom. Of kies voor een aardbeiensmoothie, boerenijs met aardbeien, of bijvoorbeeld aardbeien gedoopt in chocolade. Op deze top plek kan je heerlijk bijkomen na een lange fiets- of wandeltocht!

Zelfplukken

Van mei tot en met september is het tijd om zelf te plukken. Het aanbod is wel afhankelijk van het weer en het aantal gasten dat die dag al is geweest. Dit jaar is het opnieuw alleen maar mogelijk om op reservering zelf aardbeien te plukken. Naarmate de zomer vordert kan je ook terecht voor het zelf plukken van bramen, frambozen en rode bessen. In het knusse streekproductenwinkeltje koop je (seizoen)aardbeien, producten uit de streek en de verrukkelijke zelfgemaakte boerenjam en sauzen. Ook stelt het team van de Manderveense Aardbei graag een cadeaumand met streekproducten naar keuze voor je uit. Heel leuk om weg te geven, maar misschien nog wel leuker om zelf te houden: zo proef je de frisse smaak van Twente gewoon lekker thuis!

Creatief ondernemerschap

Vorig jaar ontstond in de coronatijd een aardbeien Drive-In als een creatieve oplossing. Toen horeca en zelfplukken niet meer mogelijk was, rees de vraag bij Hardrik wat hij met al z’n aardbeien moest. De Drive-In bleek een doorslaand succes! Sommige mensen stonden uren in de file om op veilige en gepaste afstand allerlei lekkers te bestellen. Boerenroomijs met aardbeien, wafels met vruchten, aardbeiensmoothies, yoghurt met muesli en aardbeien of kersen: het vloog als warme broodjes over de toonbank! De drive-in is trouwens gebleven, de uit nood geboren toevoeging is inmiddels niet meer weg te denken.

Wafels
Wafels

Pop-up aardbeien store

Ook dit jaar is familie Hindriksen weer voor een nieuw avontuur te porren: begin mei is namelijk een Manderveense Aardbei pop-up store geopend in het centrum van Ootmarsum! Aan de Gasthuisstraat 7 kan je nu ook terecht voor al hun lekkers.

Gek op aardbeien? Niet vergeten te bezoeken dus! De Manderveense Aardbei (terras, zelfpluk & drive-in) is te vinden aan de Broekdijk 25 in Manderveen. Van mei tot en met september van donderdag tot en met zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. In de zomervakantie zijn de openingstijden ruimer, dan kan je er van dinsdag tot en met zondag terecht van 10:00 tot 17:00 uur. Meer informatie is hier te vinden!

Zelf-pluk
Zelf-pluk

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter