Food

Het aspergeseizoen is weer aangebroken!

Leestijd 2 minuten 123 x bekeken
Geschreven door

Marleen

De Bourgondiërs onder ons hebben het goed deze maanden, want het aspergeseizoen is weer in volle gang! Van april tot en met juni kun je weer volop genieten van ‘het witte goud’. En dat is mooi. Want asperges zijn goed voor de gezondheid!

Aspergeboerderij Oude Luttikhuis ofwel Natuurlijk Mander kun je vinden aan de Vleerhoeksweg 9 in Mander. In de aspergeperiode is de landwinkel van Natuurlijk Mander! 7 dagen per week geopend van 09.00 tot 18.00 uur voor de verkoop van asperges en aanvullende artikelen, zoals speciale beenham, eieren, saus/soep en aspergewijnen. Houd je aan de richtlijnen van het RIVM.

Het is ook mogelijk om asperges te bestellen. Dit kan een dag van te voren via telefoon nummer 0541-680311 of 06-20 26 72 10.

De landwinkel
De landwinkel

Boerin Nicole van Aspergeboerderij Natuurlijk Mander tipt het volgende asperge recept, leuk om thuis te proberen:

Aspergetaart (4 personen)

Een keer wat anders dan asperges met ham en kaas? Dit is een van de favorieten van ons gezin: de aspergetaart. Een lekkere hartige taart die je bij tijdgebrek ook al in het voren kan maken en even in de oven op kan warmen...

Benodigdheden

  • 1 plak achterham, 100 gram
  • 100 gram bakbacon
  • 250 gram bladerdeeg (vriezer)
  • 1 kg asperges
  • 50 gr geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 250 ml koksroom
  • peterselie en bieslook fijngeknipt
  • peper

Materiaal:

  • ronde bakvorm, 24 cm
  • oven op 220 graden of stand 5

Bereiding

Rol het deeg zeer dun uit en leg dit in de licht beboterde bakvorm. Prik hier en daar met een vork in de bodem. Laats de asperges na het koken afkoelen, uitlekken en snijd ze in stukjes van ca 5 cm lang. Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen. Leg de bacon op het deeg en daarop de asperges. Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas en de in dobbelsteentjes gesneden achterham. Klop de eieren los met de room en wat peper, peterselie en bieslook. Giet dit mengsel op de asperges en bestrooi met de rest van de kaas en de achterham.

Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden of stand 5. Lekker met gegrild lamsvlees en een glas rosé.

Maak je eigen aspergetaart
Maak je eigen aspergetaart

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Marleen

Meer verhalen uit Tubbergen

  1. Natuur

    Landschap Overijssel opent per 1 juli bezoekerscentra en start weer met kleinschalige activiteiten!

    Geschreven door Marleen
  2. Food

    Proef de smaak van Twente bij de Manderveense Aardbei. Pluk je eigen aardbeien!

    Geschreven door Marleen
  3. Overnachten

    Ontdek de leukste B&B's in onze regio!

    Geschreven door Marleen
  4. Lekker uit!

    Tussenstops in het bos

    Geschreven door Marleen

Tip je vrienden

facebook twitter