Elephant Parade Tubbergen

Vorig jaar was het al een groot succes in Ootmarsum, maar deze nazomer kan je ze vinden in heel Noord-Oost Twente: de Elephantparade! Van 20 september tot en met 31 oktober staan de kleurrijke olifanten ook in gemeente Tubbergen en omgeving.

Tientallen olifanten zullen de dorpen in Noord Oost Twente gaan veroveren. Je kan ze straks vinden bij toeristische bezienswaardigheden, culturele pareltjes en lokale ondernemers. Met verschillende wandel, fiets- en autoroutes laten we bezoekers kennis maken met de rijkgedecoreerde olifanten en onze mooie omgeving! We werken daarin samen met Ootmarsum (waar in 2020 de Elephant Parade een groot succes was!), Denekamp, Losser en Oldenzaal.

Olifanten in gemeente Tubbergen

We hebben in Tubbergen dus te maken met een tijdelijke gezinsuitbreiding, we hebben namelijk voor 6 weken 8 olifanten geadopteerd! De olifanten Somboon, Groovy Trio, Sotonian, From Holland with Love, Stookolifant, Tamteh, Magical Creatures en Stay in Touch zijn te bewonderen in onze gemeente. Meer weten over deze olifanten? Lees dan het artikel dat ik erover schreef of bekijk hier meteen onze olifanten.

Het doel

Met de Elephant Parade wordt er aandacht gevraagd voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. Het initiatief van vader en zoon Marc en Mike Spits is gestart nadat zij 14 jaar geleden op een vakantie in Thailand zagen hoe een olifantenziekenhuis geen geld had om uit te breiden. Één van de patiënten was Moscha, een zwaargewonde babyolifant die haar onderbeen was verloren toen ze op een landmijn stapte. Dat was het moment waarop ze besloten niet alleen een cheque uit te schrijven, maar een iets structureels wilde doen om de Aziatisch olifant een toekomst te bieden.

De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië.

Routes

Het hele gebied van Elephant Parade strekt zich uit van Langeveen in het noordelijkste puntje van Noordoost Twente tot Losser in het zuiden. Alle 70 olifanten zijn met elkaar verbonden en staan ingetekend op een handige overzichtskaart. Tevens staat hierop de totale hoofdroute getekend van 165 km. En omdat 165 kilometer nogal lang is zijn er tevens 4 aparte fietslussen gemaakt waarbij je telkens een ander gebied aandoet waarbij je een aantal olifanten kunt bekijken. De overzichtskaart en het bijbehorende fietsrouteboekje zijn vanaf 20 september gratis verkrijgbaar bij de VVV's en Tourist Info's.

Speciaal voor gemeente Tubbergen is er een Slurf & Turf tocht te fietsen. Deze is naar alle waarschijnlijkheid, vanaf 24 september te verkrijgen bij het startpunt in Tubbergen (toeristisch informatiepunt in Kringloopbedrijf de Beurs) en bij het andere startpunt in Langeveen (Restaurant de Waaijer)

Programma

Wanneer

  • 20 sep - 31 okt 2021
    • dagelijks

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Tip je vrienden

facebook twitter