Ontstressen doe je zo!

Hier in gemeente Tubbergen ervaren wij een stuk minder stress dan in de rest van Twente. We zijn bijzonder goed in ontspannen. Lekker dineren, genieten van de natuur, jezelf een wellness behandeling gunnen: ontdek deze adresjes voor pure ontspanning!

Ontstressen doe je zo!

We zijn natuurlijk iet voor niets uitgekozen als minst stressvolle gemeente van Twente! Hier in Tubbergen zijn we lekker 'zen'. Chill, relaxed, ontspannen, lui, goed in balans: het maakt niet uit hoe je het noemt, maar we zijn een echte baas als het gaat om rust.

De juiste balans

Als nuchtere tukkers zijn we goed in hard werken. Heel hard werken. Maar omdat we zo nuchter zijn, laten we ons ook niet zo makkelijke meeslepen in zorgen en stress. Vinden we gewoon niet zo nodig. Na een dag hard werken, hebben wij natuurlijk de luxe om lekker te gaan wandelen in een waanzinnige omgeving. We zijn altijd wel binnen een paar minuten in het groene buitengebied. De bossen, heide, de heuvels, de uitgestrekte weilanden; de afwisseling zorgt ervoor dat we ons brein echt trakteren op de juiste prikkels. Wist je wel dat je alleen met kijken naar de natuur op een televisie of computer je al rustiger wordt? Moet je nagaan wat het effect is als je je daadwerkelijk in de natuur bent en omringd wordt door al dat moois! Gigantisch. Lekker in de natuur zijn dus. Of dat nou wandelend is, hardlopend, op de fiets of zelfs te paard: zolang je buiten bent voel je de stress per minuut steeds meer van je afglijden. Blijf af en toe even stil staan, neemt een diepe teug vers Tubbergs zuurstof en voel jezelf opladen. Het gaat in ieder geval om de balans. Hard werken kunnen we dus wel, zolang je ook maar 'hard' ontspant dus!

Boek jezelf een wellness moment

Om te zorgen dat je zenniveau op niveau blijft raden we je ook zeker aan zo af en toe een lekker wellness moment te pakken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Wellnessboerderij de Kroesweffer of de Spa Boerderij in Nutter. Beiden liggen in een fantastische groene & landelijke omgeving (hey nog meer natuur, check!) en brengen je een oase aan rust. Kies voor een lekkere behandeling die je gezicht & lichaam helemaal laat ontspannen en ga naar huis met een heerlijk stralende glow. Warm lekker op in de ovens (ja echt!) bij een kuur op het platteland of ga bijvoorbeeld voor een echte Magnesium Boost in Vasse. Magnesium draagt ook bij aan ontspanning en balans en wordt niet voor niets het anti-stress mineraal genoemd. Een wellness moment boeken, gewoon een tip van ons voor jou!

De Kroesweffer
De Kroesweffer

Overnachten in het oosten van Nederland

Lekker ver weg van de randstad, kom je hier in het oosten van Nederland lekker tot rust. Als je hier heel goed luistert hoor je vaak helemaal niets. Het kan zijn dat de rust soms verstoord wordt door een fluitend vogeltje, de knisperende bladeren in de wind of het geluid van een tractor, maar dat mag de pret niet drukken. Klinkt als een goede plek om te slapen hé? Gelukkig hebben we hier heel veel bedden voor je klaar staan! Kies voor een afgelegen boerderijtje, een camping met visvijver of ga voor de luxe van een hotel.

Wanneer kom jij lekker ontstressen?