Glansrijke verteller

Al 66 jaar bourgondisch genieten bij restaurant de Liskoel in Vasse

Leestijd 2 minuten 1638 x bekeken

Restaurant de Liskoel, een typisch karakteristiek Twents bedrijf gelegen in het toeristische dorpje Vasse, bestaat dit jaar maar liefst 66 jaar!

'Mijn ouders Geert Nijmeijer en Sien Nijmeijer-Geerigs kochten in de jaren vijftig een stuk grond aan de Hooidijk. Zij wilden op dit unieke plekje in Vasse, gelegen aan de voet van de Tutenberg, hun woonhuis bouwen. Van de gemeente mocht dit, mits het woonhuis tevens een openbare functie zou krijgen,’ vertelt Ben Nijmeijer. De familie kost kocht boerenschuur van de boer Schutte aan de Beekzijde te Vasse met als bedoeling het te herbouwen in Twentse stijl en te gebruiken als uitspanning, café en woonhuis. De boerenschuur werd gesloopt en de eikengebinten en planken werden zorgvuldig genummerd en opgeslagen bij Schutte. Een dag voor de herbouw zou beginnen sloeg de bliksem in waardoor een groot gedeelte van de aankoop verbrande. Met een flinke tegenslag en weinig geld begon Geert, van beroep timmerman, aan de wederopbouw.

,,Alles wat van hout gemaakt kon worden werd door pa zelf gemaakt, zelfs lampen en terrasstoelen’’.

In 1953 was uitspanning de Liskoel een feit en opende zij haar deuren voor publiek. Eerst als Cafe en later als a la-carte restaurant. In november 1973 nam zoon Ben Nijmeijer samen met zijn vrouw Louise de zaak over van zijn ouders. Hij werk chef-kok, zij gastvrouw. Na vele verbouwingen en veranderingen is het restaurant geworden zoals deze is: stijlvol, karakteristiek, romantisch, gastvrij en echt bourgondisch. Het restaurant staat vooral bekend om de veelzijdige keuze uit kwalitatieve vis- en vleesgerechten.

,,De gebakken zeetong, verkrijgbaar in verschillende gewichtsklassen is onbetwist de favoriet bij vaste gasten’’, aldus Ben Nijmeijer.

Deze zomer zijn gasten natuurlijk van harte welkom om a la-carte te dineren en volop te genieten op het ruime tuinterras. Het restaurant is geopend van woensdag t/m zaterdag vanaf 16.30 uur en op zondag vanaf 10.30 uur.

Neem deze zomer plaats op het gezellige terras
Neem deze zomer plaats op het gezellige terras

Reserveer hier je tafeltje!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter