Food

Proef de smaak van Twente bij de Manderveense Aardbei. Pluk je eigen aardbeien!

Geschreven door

Marleen

Leestijd 2 minuten 367 x bekeken

De Manderveense Aardbei is het bedrijf van de familie Hindriksen in Manderveen en staat in het teken van aardbeien. Dat wordt in één oogopslag duidelijk als je het erf oprijdt. Onder de parasols op het terras staan zitjes met vrolijke aardbeienkussentjes.

Het koffieschuurtje, waar de familie gasten ontvangt, is voorzien van aardbeien- gordijntjes en op de koffiebekers staan... aardbeien. In het koffieschuurtje of het prachtige terras kunt je terecht voor een beker koffie of thee, smoothie of wafel met verse aardbeien en slagroom, of een andere heerlijke versnapering. Wat dacht je van echt boerenijs met aardbeien, aardbeien gedoopt in chocolade of zelfgemaakte saus? Ideaal om even uit te rusten na een lange fiets- of wandeltocht. Wanneer je verder het erf op loopt, zie je dat de aardbeien niet in de grond worden geteeld, maar op een milieuvriendelijke manier in veenbalen op stellingen die ongeveer 1.20 meter hoog zijn, zodat er staande kan worden geplukt.

Aardbeien drive-in

Bedacht als een creatieve oplossing in de coronatijd is de aardbeien drive-in. “Geen horeca en geen zelfpluk mogelijkheden. Wat moeten we straks met al die aardbeien? Die vraag hield me bezig”, aldus Hendriksen. Zo werd het idee van de drive-in geboren. Vanuit je auto een ijsje of wafel met aardbeien kopen, op veilige afstand. Met de fiets maar toch door de drive-in? Op het erf staan diverse golfkarretjes klaar waarmee je alsnog door de drive-in kunt rijden. Door het grote succes blijft de aardbeien drive- in ook in de zomer geopend. Wel wordt de route verlegd. ‘’Met de aardbei drive-in begonnen we als noodoplossing maar zien we nu als een unieke toevoeging aan ons bedrijf.’’

Zelfpluk

Vanaf juli tot en met september kun je ook zelf aardbeien plukken. Het aanbod is afhankelijk van het weer en het aantal gasten dat die dag geweest is. Echter is het dit jaar alleen mogelijk om op reservering zelf aardbeien te plukken. Per uur kunnen maximaal 40 personen terecht onder begeleiding. En als het seizoen vordert, kan je ter zijner tijd ook terecht voor het plukken van bramen, frambozen en rode bessen.

In de knusse streekproductenwinkel kun je producten uit de streek,(seizoen)aardbeien en andere vruchten kopen. Tevens vind je hier heerlijke zelfgemaakte jam, sauzen en andere gerelateerde producten. Kortom, een smakelijk en leerzaam dagje uit!

De Manderveense Aardbei is te vinden aan de Broekdijk 25 te Manderveen. Van juli tot en met september van woensdag t/m zondag geopend van 10 tot 17 uur.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Marleen

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Cultuur in Tubbig

  Aan het woord: Ine Heerink.

  Geschreven door VerhalenVerteller
 2. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 17 winteruitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette
 3. Natuur

  Landgoed Baasdam, een unieke locatie!

  Geschreven door Marleen
 4. Routetip

  Augustus is heidemaand. Hier geniet je van de bloeiende heide!

  Geschreven door Marleen

Tip je vrienden

facebook twitter