Wellness

Tijd voor een verwenmoment bij Spaboerderij Nutter

Leestijd 2 minuten 542 x bekeken

In het Twentse buurtschap Nutter ligt de Spaboerderij. Privacy en rust staan hier op de eerste plaats. Ontspan tussen de sparrentakken, stoom samen in het alpenhooi, zuiver de huid met verschillende aardesoorten en float op het warme water.

Dit, samen met de warme, oprechte aandacht, zorgen ervoor dat je wordt ondergedompeld in een wereld van rust en ontspanning. Om deze rust te verlengen blijf je overnachten in een lodge of landschapkamer.

In de Spaboerderij zijn de elementen uit de eeuwenoude boerderij terug te vinden in de moderne inrichting. In 2008 openden de deuren van de Spaboerderij; een plek waar Twentse gastvrijheid, rust, natuur en lichaamsverzorging met authentieke producten samenkomen. Het concept heeft in de afgelopen jaren meerdere prijzen gewonnen. Een bijzondere manier van ontspannen die ervoor zorgt dat tot op de dag van vandaag de boerderij gerund wordt door een erfgenaam.

Hier worden behandelingen gegeven die in verschillende arrangementen zijn samengebracht. Het doel hierbij is eerst langzaam opwarmen, de huid zuiveren en als laatst de huid optimaal te voeden. Tijdens je eigen intake stemmen ze het arrangement persoonlijk op jou af.

Heerlijk ontspannen
Heerlijk ontspannen

Unieke behandelingen

Bij de Spaboerderij kan je heerlijk ontspannen met wat de natuur ons geeft. Geniet van milde temperaturen en zowel zuiverende als voedende natuurlijke grondstoffen van de hoogste kwaliteit. Gedurende het arrangement zul je steeds contact hebben met het mooie glooiende landschap buiten. Enkele voorbeelden van unieke behandelingen die de Spaboerderij aanbied:

 • Broodoven
  Neem plaats in voorverwarmde stoelen en geniet van de weldadige geur van het Speltbrood wat in de oven wordt afgebakken voor een lichte opwarming van het lichaam.

 • Kruidenoven
  Loop op blote voeten over de sparrentakken om de voetreflexen te stimuleren, en geniet van de kruidig geurende warmte die op de nek en schouders terecht komt.

 • Hooioven
  Neem plaats in de stoelen met een wijds uitzicht over de Nutterse essen. Stoominfusies worden door de rugstoof met Alpenhooi geblazen wat een weldaad is voor de luchtwegen.

 • Dondolo’s
  Een heerlijk rustbed waarbij je op de eigen ademhaling komt te wiegen. De lichte deining geeft een ontspannen gevoel.

Eén van de grote voordelen van de Spa Boerderij in Nutter is dat het allemaal heel persoonlijk is. Je wordt naar een behandeling gebracht en ook weer opgehaald. Nergens hangt een klok, want je hoeft toch nergens op te letten. En juist dat maakt het zo ontspannend!

Ontdek alle mogelijkheden en arrangementen

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Cultuur in Tubbig

  Cultuur in Tubbig: Karina Voets

  Geschreven door VerhalenVerteller
 2. Routetip

  De Bronnenroute

  Geschreven door Corine
 3. Cultuur in Tubbig

  Aan het woord: Ellen Kleine Schaars

  Geschreven door VerhalenVerteller
 4. Ootmarsum-Dinkelland

  Elephant Parade 2021

  Geschreven door Jeroen

Tip je vrienden

facebook twitter