1. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 16 winteruitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door

  Yvette

  Tijdens de winter in Twente ontdek je Twente op een compleet nieuwe manier. Ga in de vroegte het bos in en zie de zon opkomen, geniet van de midwinterhoorns en eet typische Twentse kniepertjes bij het kampvuur. Of laat je betoveren door het magische lichtspektakel Twente Light op Vliegveld Twenthe. Pak je agenda er maar bij en zet de leukste winteruitjes in Twente in je agenda. Let op! De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten alle evenementen af te lassen. Kijk voor de actuele informatie op de website van het RIVM.

 2. Winter Nature Experience Holterberg

  Ga wandelen op de Holterberg en breng een bezoekje aan de Winter Nature Experience bij natuurmuseum de Holterberg. Ontdek hoe dieren de winter doorkomen. Je krijgt een tas met plattegrond waarmee je op verschillende plekken in het Bos van Daantje Das komt en leuke leerzame opdrachten uitvoert!

 3. Winterspelen

  Elke zaterdag en zondag organiseert vakantiepark De Witte Berg de winterontdekkingstocht! Het is een speurtocht over het vakantiepark met allemaal spelletjes en opdrachten in winterse sferen! Heb je alle opdrachten gedaan? Dan krijg je een medaille!

 4. Op zoek naar Kabouters en Eekhoorns

  Een winterwandeling maken die ook nog eens leuk is met kinderen? Ga deze winter op zoek naar kabouters of eekhoorns! Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal heeft twee kinderwandelingen: het kabouterpad (ongeveer 1 km) of het eekhoornpad (ongeveer 2 km). Het kabouterpad is leuk voor kinderen tot een jaar of 6, het eekhoornpad (ongeveer 2 kilometer) is geschikt voor alle leeftijden.

 5. Lapland Wonderdroom

  Zet een stap in de magische wereld van Lapland! Een knisperend haardvuur waar kinderen marhmellows kunnen smelten, heerlijke winterse gerechten en een heerlijk verwarmd terras. Deze winter is het mogelijk bij het Pop-up restaurant op Landgoed het Rheins. Geniet van een Sunday Winterbrunch, High Tea of een lekker winters diner!

 6. Ga schaatsen op IJsbaan Twente

  Het échte wintergevoel ervaren? Bezoek IJsbaan Twente in Enschede. Schaatsen zijn te huur en voor kinderen zijn er hulpmiddelen die helpen om de eerste schaatsbewegingen te maken. Reserveren voor de IJsbaan doe je op de website.

 7. Plan een Twentse spelletjesmiddag

  In de winter breng je meer tijd binnen door. Geniet samen van een spelletjesmiddag helemaal in Twente-stijl. Zet heerlijke Twentse hapjes op tafel en breng samen tijd door. Download de gratis Twentse spelletjes voor het hele gezin.

 8. Bekijk de eerste Nederlandse sneaker expositie

  Tegenwoordig is de sneaker niet meer weg te denken uit de mode- en kunstwereld. Het is veel meer dan een simpele schoen, namelijk ook een kunstvoorwerp dat wereldwijd verzameld wordt door jong en oud. In de tentoonstelling wordt verder stilgestaan bij het customizen van sneakers. De expositie is te bewonderen t/m 16 januari 2022.

 9. Klimmen en klauteren in het Speelbos

  In Oldenzaal op het terrein van Het Hulsbeek is een speelbos aangelegd. Wandel samen door het bos en kom meer dan 20 uitdagende speeltoestellen tegen. Je parkeert de auto of fiets bij P1 en dan loop je zo het gratis speelbos in.

 10. Douwe Dabbert Kinderwandeling

  Tijdens de winter in Twente een frisse neus halen? Dat wordt nog leuker als je deze leuke kinderwandeling met opdrachten doet. Loop de Douwe Dabbert tocht bij Havezathe ’t Everloo en ga op zoek naar verdwaalde dieren. Kleed je warm aan, de tocht duurt ongeveer 2 uur. Na afloop wacht er warme chocolademelk op je en rooster je een marshmallows bij het kampvuur.

 11. Magisch lichtspektakel bij Twente Light

  Tijdens deze tentoonstelling op Vliegveld Twenthe, vertellen honderden lichtobjecten het verhaal van jouw vrijheid, aan de hand van de 9-jarige Sara. Zij droomt weg bij een verhaal van haar opa over de oorlog, en neemt je mee op reis. De tentoonstelling is leuk voor alle leeftijden.

 12. Natuurmuseum en het Bos van Daantje Das

  Op de Holterberg vind je Natuurmuseum Holterberg. Ideaal voor een dagje weg in de winter waarbij je een binnen- en een buitenuitje afwisselt. In het museum is voor kinderen van alles te ontdekken. Extra leuk; bij het museum hoort het Bos van Daantje Das. Dit Bos ligt tegenover het museum en gelijk naast kindvriendelijk restaurant Woody’s. Bij het museum is een route met opdrachtboekje voor het Bos van Daantje Bos te verkrijgen (€2,00).

 13. Winter Trein Festijn

  Gezellige muziek, sfeervolle vuurkorven, warme chocolademelk en met een beetje geluk zelfs sneeuw. Het ideale decor voor het maken van een authentieke rit met de stoomtrein. Koud hoef je het niet te hebben, binnen in de Goederenloods brandt de kachel en alle rijtuigen worden aangenaam verwarmd. Geniet van Oer Hollandse snert, warme chocolademelk of een traditionele oliebol bij Museum Buurtspoorweg. Boek vooraf je ticket!

 14. Ga met je gezin Blacklight Midgetgolfen

  Wie verslaat wie van jouw gezin? Reserveer deze winter de Blacklight Midgetgolf baan bij Speeltuin De Morskieft én daag elkaar uit. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 15. Reis je mee naar Tirol?

  Trek je lederhose of dirndl aan en maak je klaar voor een heerlijk avondje uit bij Tante Leentje! Het pop-up restaurant brengt de Tiroler sferen naar Enschede. Geniet van een 4-gangen keuze menu met elke avond live muziek. Reserveer nu je tafeltje!

 16. Neem de tijd voor elkaar: ook met slecht weer!

  Tijdens de winter kan het zonnig en koud zijn, maar ook gure regenachtige dagen komen voorbij. Wil je er in de winter op uit met kinderen en zoek je een binnen uitje? Op deze plekken kun je samen genieten, ook op dagen dat het niet zo lekker weer is: De MuseumFabriek, Natuurmuseum Holterberg, Belevingspark CactusOase, Escaperoom Hof te Langelo, Speeltuin Morskieft, Zero55 Enschede, KidsCity Borne.

 17. Uitjes met kinderen in tijden van Corona.

  Ga je de komende periode iets leuks doen met jouw kinderen? Begin goed voorbereidt aan je avontuur. Bekijk de website of de locatie geopend is en welke maatregelen er genomen worden. Op de meeste locaties is reserveren verplicht, check de desbetreffende website voor de meest recente informatie.

Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Routetip

  Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse

  Geschreven door Corine
 2. Kids

  Kinderschatkaart Noordoost Twente 2.0 weer binnen!

  Geschreven door Corine
 3. Lekker uit!

  Tip: bezoek het Vliegerfeest Twente!

  Geschreven door Corine
 4. Vasse

  Weer zomers genieten tijdens de Vasserse Sfeermarkt!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter