1. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 8 winteruitjes met kinderen in Twente.

  Tijdens de winter in Twente ontdek je Twente op een compleet nieuwe manier. Ga in de vroegte het bos in en zie de zon opkomen, geniet van de midwinterhoorns en eet typische Twentse kniepertjes bij het kampvuur. Of stap in het smakenrad en geniet van het panoramisch uitzicht op 70 meter hoogte. Pak je agenda er maar bij en zet de leukste winteruitjes in Twente in je agenda.

 2. Lichtjesroute bij de Manderveense Aardbei

  Op 26 tot en met 30 december zijn er overal lampjes, gezelligheid, verlichte kabouters, huisjes met kerstdorpen en andere sfeervolle voorstellingen te zien bij de Manderveense aardbei. De route duurt ongeveer 30 tot 40 minuten! Tip: onderweg kun je smikkelen van een warme wafel, chocolademelk of glühwein! Maar voor de liefhebber staat er koffie klaar óf een heerlijk ijsje met topping naar keuze.

 3. Duizenden lichtjes bij Emsflower

  De tropische tuinen van Emsflower zijn verlicht met duizenden kaarsen en sfeervolle verlichting. Kom het bewonderen op de vrijdagavonden in de aanloop naar kerst! Met glühwein, wafels, braadworst, suikerspin en nog veel meer.

 4. Schaatsen op de Oude Markt

  Het échte wintergevoel ervaren? Bezoek de IJsbaan op de Oude Markt in Enschede. Drink een warme kop chocolademelk in het café, bindt de schaatsen onder en kijk of jij het schaats talent nog in je hebt. Óf kom ontbijten & glijden! Extra leuk: de kinderdisco op vrijdagavond.

 5. Plan een Twentse spelletjesmiddag

  In de winter breng je meer tijd binnen door. Geniet samen van een spelletjesmiddag helemaal in Twente-stijl. Zet heerlijke Twentse hapjes op tafel en breng samen tijd door. Download de gratis Twentse spelletjes voor het hele gezin.

 6. Ga met je gezin Blacklight Midgetgolfen

  Wie verslaat wie van jouw gezin? Reserveer deze winter de Blacklight Midgetgolf baan bij Speeltuin De Morskieft én daag elkaar uit. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 7. Winter Wonder Dreams

  Beleef en ervaar de wondere en magische winterwereld van 'Winter Wonder Dreams'. Een pop-up winterterras waar je tijd maakt voor jezelf en elkaar. De plek om te genieten van een verwarmd terras, knisperende haardvuur. Smelt je marshmallows boven het vuur of drink een cocktail geserveerd uit de ICE Bar.

 8. Enschede Lights Up

  Nieuw deze winter! Een 2 kilometer lange lichtroute langs bijzondere lichtprojecties. Hierbij heb je dé mogelijkheid om Enschede letterlijk in een totaal ander licht te zien ondertussen de stad beter te leren kennen. Door verschillende technologieën weet je niet wat je ziet op verschillende locaties in de binnenstad.

 9. Neem de tijd voor elkaar: ook met slecht weer!

  Tijdens de winter kan het zonnig en koud zijn, maar ook gure regenachtige dagen komen voorbij. Wil je er in de winter op uit met kinderen en zoek je een binnen uitje? Op deze plekken kun je samen genieten, ook op dagen dat het niet zo lekker weer is: De MuseumFabriek, Natuurmuseum Holterberg, Belevingspark CactusOase, Escaperoom Hof te Langelo, Speeltuin Morskieft, Zero55 Enschede, KidsCity Borne.

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Seizoen tips

  De leukste tips om te doen voor de maand oktober

  Geschreven door Corine
 2. Kunst & cultuur

  Glinsteren tijdens Glasrijk 2023!

  Geschreven door Corine
 3. Seizoen tips

  De leukste tips om te doen voor de maand september in en rondom Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Natuur

  Ontdek het Springendal

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter