Cultuur in Tubbig

Cultuur in Tubbig: Multiple Voices!

Geschreven door

VerhalenVerteller

Leestijd 3 minuten 1037 x bekeken

Vandaag aan het woord: Petra Kramer, dirigente van het Multiple Voices koor! De negende verhalenverteller in onze rubriek: Cultuur in Tubbig. In deze rubriek delen wij verhalen die geschreven worden door lokale initiatiefnemers op het gebied van cultuur. Hierbij kan gedacht worden aan een kunstenaar, muzikanten, een vereniging of een andere lokale instantie die typerend is voor de cultuur in de gemeente Tubbergen.

Petra Kramer – Multiple Voices

“Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd!”

Wie zijn jullie?

Multiple Voices is een middenkoor, verbonden aan de H Pancratiusparochie in Tubbergen. Het koor is opgericht in 1966 als jongerenkoor. Het koor bestaat uit zo’n 30 leden die allemaal als amateur zingen in dit koor. Het koor zingt in de Pancratiusbasiliek in de zondagvieringen, maar ook met regelmaat bij een Kerstmarkt en een Kerstkorenfestival. Ook heeft het koor wel eens meegewerkt aan een concert van de dr Schaepmanharmonie, de Kerstmiddag van de Zonnebloem, de Passie, Samen Top 2000 en de Samenloop voor hoop.

Hoe werken jullie?

We repeteren eens per week op de woensdagavond. Onze doelgroep is heel variabel. In de kerk zien we natuurlijk steeds de ouder wordende doelgroep, maar bij een openbaar optreden komen we allerlei mensen tegen. Zelfs de burgemeester heeft wel eens even bij ons mee staan zingen bij de Kerstmarkt!

Kerstmarkt
Kerstmarkt

Wat is jullie toegevoegde waarde binnen het culturele veld in Tubbergen?

We bieden als koor mensen de kans om op een laagdrempelige wijze te komen zingen in een koor dat nog sterk een verbinding heeft met de kerk in ons dorp, maar ook graag op andere wijze haar zang laat horen aan de mensen in onze regio.

Waar zijn jullie trots op?

We zijn al 55 jaar als koor actief binnen en buiten onze parochie, zijn zelfs met de hele groep in 2018 naar Rome geweest en hebben daar ook in de Friezenkerk mogen zingen. Trots zijn we op de saamhorigheid binnen de groep, een groep van verschillende mensen die allemaal de passie voor het zingen delen en ook belang hechten aan een stuk gezelligheid samen.

Friezenkerk
Friezenkerk

Waar liggen de kansen en bedreigingen voor cultuur volgens jou?

Zingen in een koor is best wel populair, het heeft ook zeker een toegevoegde waarde in je muzikale ontwikkeling. Anderzijds worden koren wel steeds ouder omdat de jongere generatie niet zo gauw meer gaat deelnemen, dat zal op den duur voor problemen in de samenstelling gaan zorgen.

Hoe zie je de toekomst?

We hopen dat mensen het belang van zingen in een koor blijven inzien, zodat we ons bestaansrecht zullen houden!!

Wat voegt cultuur toe?

Zoals gezegd: “Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd!”, dat zegt denk ik genoeg!

Oproep!

Zingen in een koor als “Multiple Voices” is ontzettend leuk om te doen. Het is echt niet heel moeilijk en we staan open voor iedereen die een keer zin heeft om mee te komen zingen, dus elke woensdagavond om 20:00 uur in de Pancratiusbasiliek in Tubbergen. De enige regel die we stellen voor nieuwe leden is een maximum leeftijd van 55 jaar…

We hopen dat cultuur in Tubbergen ontzettend gestimuleerd blijft worden, in het belang van eenieders ontwikkeling. Wij hopen daar als koor ook aan mee te blijven werken.

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter