Lekker uit!

Tot Tubbig en niet verder! De Boerenopstand

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 850 x bekeken

Met z'n allen aan tafel, stamppot erbij, slagroom kloppen en daarna aanschuiven voor een prachtig locatie theaterstuk: ik neem je mee in een verhaal over De Boerenopstand #tottubbigennietverder.

Eind jaren 60 is de ruilverkaveling in Nederland een voldongen feit. In heel Nederland? Nee. Een kleine gemeenschap in Twente bleef moedig weerstand bieden. Maar was het een strijd tegen oneerlijke perceelruil of tegen het (on)democratisch proces?

Hierboven lees je de inleiding over het theaterspektakel 'tot Tubbig en niet verder' wat in kader van dit jaar, 50 jaar na de boerenopstand, tot stand is gekomen. Gisterenavond hebben we het theaterspektakel meegemaakt en één ding is zeker: het is meer dan de moeite waard om te bezoeken!

De voorstelling is inclusief diner en dat start ook meteen om 18:00 uur. In een goed verwarmde hal, staan tafels met geblokte kleedjes voor je klaar en de kans is groot dat je aanschuift bij mensen die je niet kent. In mijn geval zat ik aan tafel (en ja dit is echt waar en niet het begin van een mop) met de pastoor, een rector magnificus, een restauranteigenaar en een brandweercommandant. Ik kan je wel vertellen: dat levert interessante gesprekken op! Ondertussen kwam het driegangendiner op tafel. Soep, stamppot en yoghurt: het moet allemaal in hetzelfde bord dus goed schoonschrapen tijdens de gangen! Tijdens het diner zorgen de vrijwilligers ervoor dat je voorzien bent van genoeg eten & drinken. Een bijzonder gezellig en vullend diner dus.

Met z'n allen aan tafel
Met z'n allen aan tafel

Rond 20:00 uur verplaatsen we ons naar de grote tribunes en start het theaterstuk. Een grote cast leidt het verhaal in, en een orkest met groot koor, zorgt voor de muzikale ondersteuning. Op 21 december van dit jaar is het alweer 50 jaar geleden dat de boerenopstand plaatsvond in Tubbergen. Het verhaal start met Lisa, afkomstig uit de randstad én zwanger, die op zoek gaat naar haar afkomst, karakter en de reden waarom haar moeder nooit contact heeft opgenomen. Gaandeweg leer je de familiegeschiedenis kennen, waarbij de boerenopstand in 1971 een grote rol heeft gespeeld. Tubberg noaberschap, relaties, tante Grada, meningsverschillen en discussies: het is een verhaal vol intrige, passie en uiteraard lekker op z'n Twents. Ik kan nog meer verklappen, maar het is veel leuker om zelf langs te gaan! Bereid je voor op grappige dubbelrollen, Twentse uitspraken en ondanks het serieuze verhaal toch nog een goede dosis humor.

Nou zijn de maatregelen die er aankomen natuurlijk nog onbekend, maar wat hoop ik dat de voorstelling door kan blijven gaan. Een must-see voor iedereen! Kaarten koop je via het Wilminktheater. Tot Tubbig en niet verder!

Groot applaus!
Groot applaus!

Driegangendiner

Kaarten voor € 50,00 per persoon zijn naast de voorstelling inclusief een driegangendiner en drankjes voorafgaand aan de voorstelling. (start diner 18:00 uur) Let op: bij de zondagmiddag voorstellingen is het diner achteraf (start diner 17:00 uur). Enkel voor de voorstellingen op de donderdagen zijn kaarten verkrijgbaar zonder diner.

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Corine deelt de leukste tips, highlights, hotspots en leukste verhalen van regio Tubbergen!

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kunst & cultuur

  De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine
 4. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter