Cultuur in Tubbig

Cultuur in Tubbig: Tuesday Fever!

Geschreven door

VerhalenVerteller

Leestijd 4 minuten 1020 x bekeken

Vandaag aan het woord: Roy Revet, bassist en bestuurslid van popkoor Tuesday Fever! De elfde verhalenverteller in onze rubriek: Cultuur in Tubbig. In deze rubriek delen wij verhalen die geschreven worden door lokale initiatiefnemers op het gebied van cultuur. Hierbij kan gedacht worden aan een kunstenaar, muzikanten, een vereniging of een andere lokale instantie die typerend is voor de cultuur in de gemeente Tubbergen.

Roy Revet – Tuesday Fever

“Van zingen word je blij”

Wie ben je en wat is jouw functie?

Roy Revet, bassist en bestuurslid van de begeleidingsband van het Tubbergse popkoor Tuesday Fever. Tuesday Fever is volgens mij echt het leukste popkoor van Noord Oost Twente! Tuesday Fever staat voor plezier van het samen zingen van popsongs die iedereen wel kent uit de jaarlijkse top 2000 van Radio 2. Dus pophits uit de jaren zestig tot en met 2000. Denk aan de bekende hits van o.a. The Beatles, Bob Marley, Abba, Boston, Coldplay enz. Dat doen we met ca 30 mannen en vrouwen. En natuurlijk hoort daar een goede begeleidingsband bij.

Hoe werken jullie?

Tuesday Fever staat onder de muzikale leiding van een professionele dirigent. Deze maakt speciaal voor Tuesday Fever 4- of 5-stemmige arrangementen van de gekozen pophits. Juist dat meerstemmig zingen geeft de nummers veel diepgang. Daarin zit echt een groot onderscheid met menig ander popkoor maar het vraagt van de koorleden wel individuele inzet voor de kwaliteit. En dat doen de zangers en zangeressen graag omdat ze weten dat elke stem belangrijk is om het totaal echt heel mooi te laten klinken. Overigens zijn het allemaal ‘hobby zangers en zangeressen’. Net als de band; bestaande uit drums, toetsen, sologitaar en basgitaar. De band blijft in spel en klankkleur graag dicht bij de originele versies. Zo worden bijvoorbeeld keyboard- of gitaarsolo’s zoals men die kent uit de originele versies ook door de band van Tuesday Fever voluit gespeeld. Er wordt ongeveer 10 keer per jaar opgetreden op verschillende locaties in Noord Oost Twente. Zowel echte concerten als muzikale omlijsting van manifestaties als een braderie of wandelevent. Voor de optredens beschikt Tuesday Fever over eigen geluidsversterking zodat de verhouding zang en band goed tot zijn recht komt bij het publiek.

Wat is jullie toegevoegde waarde binnen het culturele veld in Tubbergen?

Zingen is een heel menselijke gewoonte, alle kinderen zingen en iedereen heeft als kind gezongen. Als volwassene zingt men opeens niet meer graag in het openbaar. Heel raar, want bijna iedereen zingt weleens met de radio, of tegenwoordig met Spottify, mee. Tuesday Fever biedt iedereen de gelegenheid om lekker die lievelings hits te zingen zonder direct in the spotlight te staan. Dat is wel het grootste voordeel van zingen in een popkoor: Je gaat individueel op in het grote geheel. En het is echt waar: Van zingen word je blij!

Waar ben je trots op?

Dat Tuesday Fever al zo’n 25 jaar bestaat en nog steeds springlevend is! Het plezier spat er nog steeds van af; zowel in de repetities, als tijdens de optredens.

Optreden Tuesday Fever
Optreden Tuesday Fever

Waar liggen de kansen en bedreigingen volgens jou?

Net als bij alle vrijetijdsverenigingen heeft ook Tuesday Fever te maken met de uitdaging om nieuwe leden te werven. Met name jonge mensen hebben het tegenwoordig druk met alles wat nodig is om huis en gezin draaiende te houden. Tijd voor hobby’s naast de sportschool is er bijna niet. Daar ligt meteen ook de kans in voor Tuesday Fever. Wetenschappelijk is aangetoond dat tijdens zingen genotshormonen worden aangemaakt waardoor een ontspannen en vrolijk gevoel ontstaat. De uitdaging is om die drukke jonge mensen dat te laten ervaren. Dat doen we o.a. door het aanpassen van het repertoire met recentere hits en door ons nog nadrukkelijker te manifesteren in Tubbergen en directe omgeving.

Hoe zie je de toekomst?

Positief. Zingen is een natuurlijke menselijke eigenschap dus dat zal altijd blijven. De uitdaging is om ons koor zo te laten shinen dat het steeds weer nieuwe mensen de stap laat zetten om mee te komen doen. Mede door de ondersteuning van een aantal bedrijven die onze ‘Vrienden van Tuesday Fever’ vormen hebben we daar ook meer financiële armslag voor.

Wat voegt cultuur toe?

Wij zorgen ervoor dat de grote liedjes van vroegere jaren nog steeds gehoord blijven in de gemeenschap, zie pophits als onderdeel van ons culturele erfgoed. Daar komt bij dat zingen of spelen in een popkoor echt zoooo ontspannend is!! En in deze drukke tijd heeft iedereen ontspanning nodig.

Sing it out!
Sing it out!

Oproep!

Durf het te doen! Kom een keer naar de repetitie van Tuesday Fever om te ervaren hoe dat is. Je hebt elke dinsdagavond de mogelijkheid van 19.30 tot 21.30 uur in de Eeshof in Tubbergen.

Wil je weten hoe we klinken? Ga dan naar onze website www.tuesdayfever.nl en kijk bij ‘Media’.

Popkoor Tuesday Fever heeft inmiddels bewezen een waardevolle bijdrage te leveren aan de culturele diversiteit van de gemeente Tubbergen, de koor- en bandleden genieten iedere week weer van het repeteren.

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Kids

  Restaurants met speeltuinen in Tubbergen en omgeving!

  Geschreven door Corine
 2. Natuur

  Picknicken in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Winkelen

  Op bezoek bij de buren: de Weerselose Markt

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Op naar de Kringloop in Tubbergen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter